Slovenski inženirski dan 2023 - IZS
 
Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR


Strokovna konferenca: POŽARNA VARNOST STAVB IN INFRASTRUKTURE, 9. marec 2023

Zahvala predavateljem, sponzorjem in udeležencem

Slovenski inženirski dan 2023 je pravi pokazatelj povezanosti, strokovnosti in prijateljstva inženirske stroke. Znova smo dokazali, da zmoremo preseči največje ovire in pomembno prispevati k razvoju slovenske družbe, tehnologije, varnosti in gospodarskih tokov.
Inženirska zbornica Slovenije je v sodelovanju z matičnimi sekcijami in predavatelji pripravila kakovosten programski okvir, ki je k sodelovanju pritegnil ministra za naravne vire in prostor Uroša Brežana in ministra za obrambo Marjana Šarca ter, najpomembneje, več kot 1.700 pooblaščenih inženirjev.

Obveščamo vas, da je dostop do naročenih vsebin konference mogoč še 30 dni in sicer na povezavi, ki ste jo prejeli 8. marca za ogled konference.

Seznanjamo vas, da je v okviru dogodka Inženirska zbornica Slovenije sprejela tudi Deklaracijo pooblaščenih inženirjev o požarni varnosti stavb in infrastrukture. Vabimo vas tudi k ogledu foto-video galerija, ki je objavljena spodaj.

Deklaracija pooblaščenih inženirjev o požarni varnosti stavb in infrastrukture

Ob robu SID 2023 je bila sprejeta Deklaracija pooblaščenih inženirjev o požarni varnosti stavb in infrastrukture. Dokument je objavljen tukaj.


Povabilo na slovenski inženirski dan

Letošnja tema je Požarna varnost stavb in infrastrukture, ki je pomembna bistvena zahteva, ki jo obravnavata tako Gradbeni zakon kot Zakon o varstvu pred požarom. Zagotovljena mora biti pri projektiranju, gradnji, uporabi in vzdrževanju objekta, pri stavbah in gradbeno inženirskih objektih. Zahteve požarne varnosti vplivajo na konstrukcijo, vgrajene strojne in električne inštalacije ter opremo, tudi arhitekturo, zato je pomembno, da jih poznamo že v zgodnji fazi projektiranja, a je požarna varnost nemalokrat takrat kar nekoliko zapostavljena. V izogib iskanju odgovora na vprašanje, kdo je kriv za nastanek požara, se bomo na kongresu raje spraševali, ali se požarne varnosti v Sloveniji lotevamo na pravilen način, kakšne so inženirske metode pri zagotavljanju požarne varnosti, kako zagotoviti požarno varnost v objektih in kako obvladovati požar, če do njega pride. To so samo nekatere izmed tem, ki so na programu kongresa.

Konferenca je sestavljena iz dveh delov, in sicer iz dopoldanskega – plenarnega dela in popoldanskega – sekcijskega dela, kjer se bodo matične sekcije dotaknile za njih posebej aktualnih tematik s področja požarne varnosti stavb in infrastrukture.

Slovenski inženirski dan je osrednji strokovni dogodek Inženirske zbornice Slovenije in največji inženirski dogodek v državi, ki je lani k udeležbi pritegnil 2.000 članov. Tudi letos bo dogodek izveden na daljavo.

Več informacij o programu, predavateljih in prijavah na konferenco na IZS kanalih www.izs.si, LinkedIN in Facebook.

Inženirji z vsega sveta bomo letos četrtič praznovali svetovni dan inženirstva za trajnostni razvoj 4. marca. Datum vsakoletnega inženirskega dneva, to je četrti marec, je potrdila UNESCOva generalna skupščina novembra 2019. Dan je namenjen izpostavljanju dosežkov inženirjev in izboljšanju zavedanja javnosti, da sta inženirstvo in tehnologija v središču modernega načina življenja in trajnostnega razvoja, ki brez inženirjev ni mogoč. Začetki pobude segajo v leto 2016, dokončno pa je bil četrti marec izbran zato, ker je bila na ta dan 1970. leta ustanovljena Svetovna zveza inženirskih organizacij (WFEO), predlagateljica novoustanovljenega svetovnega inženirskega dneva.

Program

Program je objavljen TUKAJ.

Fotogalerija


Videogalerija


Predavatelji


Obvestila


Sponzorji


Inženirska zbornica Slovenije (IZS) 9. marca 2023 organizira Slovenski inženirski dan 2023 (SID 2023). Vodilna tema konference bo požarna varnost stavb in infrastrukture.

Že tretje leto zapored se bomo srečali na premijski digitalni konferenci z interakcijo z občinstvom. Na srečanju pričakujemo več kot 2.000 udeležencev – pooblaščenih inženirjev, nadzornih inženirjev, vodij del, raziskovalcev, predstavnikov fakultet, vodilnih ponudnikov najsodobnejših tehnologij, materialov in opreme ter mednarodno priznanih predavateljev.

Vabimo vas, da se nam pridružite na največjem srečanju inženirske stroke v Sloveniji in aktivno sodelujete na naši konferenci. Ponujamo napredne sponzorske aktivacije ukrojene po vaših potrebah.

Oglejte si ponudbo sponzorskih aktivacij Mini, Midi in Maksi.  

Paket Mini

Vrednost 1.000,00 EUR + DDV

Paket Mini vključuje:

Paket Midi

Vrednost 4.000,00 EUR + DDV

Paket Midi vključuje:

Paket Maksi

Vrednost 7.000,00 EUR + DDV

Paket Maksi vključuje:

Za dogovor o sponzorskih aktivacijah se prosimo obrnite na gospo Ireno Rugel Krajcer, ki je dosegljiva na 031 232 811 in slovenski.inzenirski.dan@izs.si.

Z željo, da tudi tokrat skupaj ustvarimo dogodek, ki ga inženirji pomnijo.

mag. Črtomir Remec, predsednik, Inženirska zbornica Slovenije