Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRSlovenski inženirski dan 2024

Slovenski inženirski dan 2024 - Predstavljamo program PLENARNEGA DELA

Spoštovani člani,

vabljeni, da se nam pridružite na Slovenskem inženirskem dnevu, 4. marca 2024. Svojo prijavo na dogodek lahko oddate TUKAJ.

Letos izpostavljamo ključna vprašanja glede podnebnih sprememb ter njihovega vpliva na stavbe in infrastrukturo. Vznemirljiv program plenarnih predavanj s priznanimi strokovnjaki bo prinesel vpogled v obstoječe stanje, prihodnje izzive in inovativne pristope na tem področju.

Profesorica dr. Lučka Kajfež Bogataj z Univerze v Ljubljani bo razkrila scenarije podnebnih sprememb za Slovenijo do konca stoletja, osvetlila posledice na gospodarstvo in infrastrukturo ter poudarila potrebo po blaženju in prilagajanju na nova tveganja. Mag. Aleš Kregar iz ELES d.o.o. bo obravnaval vlogo inženirjev pri oblikovanju predlogov za povečanje odpornosti družbe na podnebne spremembe in poudaril nujnost določitve novih tehničnih zahtev. Dr. Mihael Brenčič z Naravoslovnotehniške fakultete bo osvetlil izzive in dileme obstoječih pristopov za načrtovanje in projektiranje objektov in infrastrukture ter obstoječih metod za oceno stanja okolja. Prof. Peter Gabrijelčič se bo posvetil pomenu primernih javnih objektov, ki omogočajo njihovo dvojno rabo (začasna nastavitev) in kako jih ustrezno opremiti ter vključiti v učinkovit prostorski sistem.
Poleg tega bomo slišali o smernicah za načrtovanje objektov, prilagojenih na podnebne spremembe, ki jih bosta predstavili Alenka Markun in Eva Markun iz Marbo Okolje d.o.o. ter analizi poplavnega dogodka avgusta 2023 z ukrepi za načrtovanje odpornih infrastruktur, predstavljenih s strani mag. Roka Fazarinc. Dr. Jernej Jež bo predstavil trenutno stanje in perspektive zemeljskih plazov v Sloveniji, medtem ko bo dr. Rudolf Prosen razkril zaščitne sisteme in ukrepe Nuklearne elektrarne Krško pred izrednimi vremenskimi dogodki. Plenarni del bomo zaključili s predavanjem profesorja dr. Krištofa Oštirja o evropskem sistemu Copernicus za globalno opazovanje Zemlje ter njegovem ključnem vplivu na različne sektorje.

Celoten program dogodka vam je dostopen TUKAJ.

Pridružite se nam in odkrijte, kako inženirji sooblikujemo prihodnost, ki je odporna na podnebne spremembe in obenem trajnostna ter varna za vse nas.

Vljudno vabljeni k udeležbi in sodelovanju!

Več informacij

069 910 180, Talija Kaličanin, talija.kalicanin@izs.si

069 910 175, Petra Kavčič, petra.kavcic@izs.si

Sponzorski paketi:
Na voljo so vam trije sponzorski paketi, ki vam zagotavljajo prepoznavnost na dogodku. Sponzorski paketi so vam podrobneje predstavljeni TUKAJ.

Nazaj