Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRSlovenski inženirski dan 2023

Rezervirajte si 9. marec 2023!

Spoštovani člani Inženirske zbornice Slovenije,

z veseljem napovedujemo osrednji letni strokovni dogodek zbornice, že četrti zaporedni Slovenski inženirski dan, ki se bo odvil 9. marca 2023, tudi tokrat na željo mnogih od vas v digitalni obliki.

Dogodka letos izjemoma ne organiziramo na svetovni inženirski dan za trajnostni razvoj, ki ga praznujemo vsako leto 4. marca, saj ta dan pade na soboto.

Letošnja tema je Požarna varnost stavb in infrastrukture. Pomembna bistvena zahteva, ki jo obravnavata tako Gradbeni zakon kot Zakon o varstvu pred požarom. Zagotovljena mora biti pri projektiranju, gradnji, uporabi in vzdrževanju objekta, pri stavbah in gradbeno inženirskih objektih. Zahteve požarne varnosti vplivajo na konstrukcijo, vgrajene strojne in električne inštalacije ter opremo, tudi arhitekturo, zato je pomembno, da jih poznamo že v zgodnji fazi projektiranja, a je požarna varnost nemalokrat takrat kar nekoliko zapostavljena. V izogib iskanju odgovora na vprašanje, kdo je kriv za nastanek požara, se bomo na kongresu raje spraševali, ali se požarne varnosti v Sloveniji lotevamo na pravilen način, kakšne so inženirske metode pri zagotavljanju požarne varnosti, kako zagotoviti požarno varnost v objektih in kako obvladovati požar, če do njega pride. To so samo nekatere izmed tem, ki so na programu kongresa.

Slovenski inženirski dan vsako leto k udeležbi pritegne veliko članov zbornice vseh strok. Verjamemo, da bo tudi letos tako.

Prijave bomo odprli v ponedeljek, 16. januarja 2023, ko bomo objavili tudi program.

Vljudno vabljeni!

Nazaj