Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRSlovenski inženirski dan 2021

Vabljeni na slovenski inženirski dan 2021: sobivanje s potresi in drugimi naravnimi nesrečami

Inženirska zbornica Slovenije (IZS) tokratni slovenski in svetovni inženirski dan, 4. marec, namenja predstavitvi rešitev za sobivanje s potresi in drugimi naravnimi nesrečami. Glavna tuja govorca na plenarnem delu konference bosta dr. Josip Galić, profesor, ki na Univerzi v Zagrebu poučuje področje gradbenih konstrukcij in je tesno vpet v reševanje posledic potresa v Zagrebu in Petrinji, ter dr. Johannes Kleberger, iC consulenten iz Avstrije, ki bo predstavil graditev tretje največje ločne pregrade na svetu v Turčiji. Skupnemu delu konference sledijo strokovne diskusije matičnih sekcij IZS. Več informacij o programskem okviru, govorcih ter prijavah na konferenco na IZS kanalih www.izs.si, LinkedIN in Facebook. Prijava https://www.izs.si/aktualno/slovenski-inzenirski-dan-2021/.

 Slovenski inženirski dan, osrednji strokovni dogodek zbornice, ki je lani k udeležbi v Cankarjevem domu pritegnil skoraj 2.000 članov s področij gradbeništva, elektrotehnike, strojništva, geodezije, rudarstva in geotehnologije, inženirjev tehnologov, požarne varnosti, prometa in prometnega inženirstva, bo letos premierno izveden v digitalni obliki.

Mag. Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije: »Slovenski inženirski dan je v okviru svetovnega dneva inženirjev priložnost za prenos in izmenjavo strokovnih znanj, izkušenj in modrosti. Je tudi priložnost, ko vrhunski strokovnjaki opozorijo na izzive in ponujajo rešitve, kolegom inženirjem, katerim je dogodek primarno namenjen, posredno pa opozarjajo na potrebo po pravočasnem ukrepanju javnih in zasebnih lastnikov nepremičnin. Tudi letos nagovarjamo trenutno aktualno tematiko in gostimo mednarodno priznane predavatelje, zato se veselim kakovostnih strokovnih razprav ter predstavitev novih mejnikov inženirske stroke s ciljem sobivanja s potresi in drugimi naravnimi nesrečami.«

 

Nazaj