Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Volitve ECEC 2021

Organizacije članice so na 21. generalni skupščini ECEC 19. novembra 2021 izvolile nov izvršilni odbor za obdobje 2022-2024.

Te volitve za ECEC predstavljajo dvojno premiero. Prvič od ustanovitve ECEC je anonimno glasovanje potekalo digitalno pod nadzorom dveh članov volilne komisije. In drugič: Nina Dražin-Lovrec, predsednica Hrvaške zbornice gradbenih inženirjev, je bila prva kandidatka, ki je bila izvoljena na mesto upravnega odbora ECEC. Ponovno izvoljeni predsednik ECEC Klaus Thürriedl je ob njeni izvolitvi poudaril, da je v okviru ECEC z njeno izvolitvijo končno storjen prvi korak k večji enakosti spolov.

Predsednik vidi v prihodnjih letih poudarek dejavnosti ECEC na vseh vidikih evropskega zelenega dogovora, saj bodo evropski pooblaščeni inženirji igrali ključno vlogo pri uspešnem zelenem prehodu. Medtem ko je kriza Covid 19 že pokazala sistemsko pomembnost inženirske stroke v kriznih razmerah, bo to še bolj veljalo v boju proti podnebnim spremembam. Thürriedl poudarja, da bodo odlične inženirske rešitve za spopadanje s trenutnimi izzivi močno odvisne tudi od postopkov javnih naročil, ki naj temeljijo na kakovosti, do visokokakovostnega inženirskega izobraževanja.

 

Izvršni odbor ECEC 2022 – 2024 sestavljajo:

Predsednik Klaus Thürriedl – Avstrija / BKZT

Podpredsednik Hubertus Brauer – Nemčija /BIngK

Podpredsednica Nina Dražin-Lovrec – Hrvaška / HKIG

Podpredsednik Roberto Orvieto – Italija / CNI

Generalni sekretar – Juan Blanco Lino – Španija / UPCI

Blagajnik - Gábor Szőllőssy – Madžarska / MMK

 

Poleg tega sta bila izvoljena dva revizorja za leto 2021: Vlade Grodzanovski – Severna Makedonija / KOMORAOAI in Andrea Theodotou – Ciper / ETEK

Nazaj