Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Vabljeni na 42. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije v Rogaški Slatini

 

Pandemija koronavirusne bolezni covid-19 je organizatorjem v letu 2020 preprečila izvedbo letnega zborovanja gradbenih konstruktorjev Slovenije. To se je zgodilo prvič po letu 1979, ko so pričeli z rednimi letnimi srečanji. 

Ker se zavedajo pomena srečanj za obstoj in napredek stroke, so se odločili, da bodo letos zborovanje, ki bo že 42. po vrsti, izvedli v vsakem primeru. Vabijo vas, da se jim pridružite 7. in 8. oktobra 2021 v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

Glede na trenutne ukrepe in obete za predvideni čas dogodka, kaže, da bo dogodek v Rogaški Slatini ob upoštevanju pogoja PCT (Prebolevnost, Cepljenost, Testiranje) po dveh letih potekal v živo.

Čas dogodka se hitro približuje, priprave na dogodek so v praktično že v zaključni fazi. S številom prispevkov, ki bodo predstavljeni na zborovanju, so skoraj dosegli število prispevkov zadnjih dveh zelo uspešnih zborovanj. Skupaj so tako prejeli preko 30 strokovnih in znanstvenih prispevkov z zelo zanimivo in pestro vsebino. Kot običajno bodo ob prispevkih s področja zasnove, graditve, rekonstrukcij, vzdrževanja in vodenja izvedbe različnih vrst gradbenih konstrukcij, prikazani tudi najnovejši dosežki s področja razvojno-raziskovalne dejavnost. Še večji interes kot običajno, pa so pokazali tudi številni pokrovitelji, ki so s finančno podporo dogodku omogočili, da ohranjajo nizko kotizacijo.

V sklopu uvodnih vabljenih predavanj so tudi letos povabili dva eminentna strokovnjaka s področja gradbenih konstrukcij in gradbeništva.

Marjan Pipenbaher, univ.dipl.inž.grad., mednarodno uveljavljeni slovenski projektant mostov, ki bo kot glavni in odgovorni projektant predstavil gradnjo nedavno spojenega hrvaškega atraktivnega mostu Pelješac. Glede na izredno zahtevnost objekta v pogledu projektiranja, organizacije, logistike, tehnologije in izvedbe ter avtorjev prefinjen način podajanja snovi, je zanimivo predavanje zagotovljeno.

Prof.dr. Tatjana Isaković, predstojnica Katedre za konstrukcije in potresno inženirstvo UL FGG in predsednica tehničnega odbora TC KON Konstrukcije pri SIST, ki bo v svojem predavanju predstavila celotno novo generacijo Evrokod standardov, ki naj bi bili končani do konca leta 2026. Glavni poudarek pa bo namenjen prihajajočemu standardu Evrokod 8, ki prinaša pomembne spremembe pri analizi in projektiranju potresno odpornih konstrukcij.

Podroben seznam prispevkov in časovni razpored vseh predvidenih aktivnosti na zborovanju bo na spletni strani objavili do 2.10.2021.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji z udeležbo na zborovanju pridobijo 5 kreditnih točk iz izbirnih vsebin. Organizatorji bodo poskrbeli za skupinsko vlogo, pooblaščenim in nadzornim inženirjem izdali ustrezna potrdila o udeležbi, točke pa bodo na ta način pripisane avtomatsko.

Na zborovanje se lahko prijavite s spletno prijavnico.  Če se nameravate zborovanja udeležiti vas vljudno prosijo, da se prijavite čimprej in s tem močno olajšate organizacijo.

Vabijo vas tudi, da obiščete ostale strani spletnega mesta www.sdgk.si, kjer boste lahko našli aktualne informacije tako o delovanju društva kakor tudi o letošnjem zborovanju.

Vabljeni k udeležbi!

 

Nazaj