Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR

Novice

Vabljeni k sodelovanju v procesu posodobitve Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Slovenije

 

Na Ministrstvu za infrastrukturo so pričeli s procesom posodobitve Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN).

Tekom poletja so posodobili spletno platformo »Nacionalni energetski in podnebni načrt«, ki je dostopna na Portalu Energetika. Platforma NEPN služi kot osrednje spletno mesto, kjer so objavljene in zbrane vse informacije o aktivnostih NEPN. V sodelovanju s konzorcijem institucij NEPN, ki procesu posodobitve NEPN zagotavlja strokovno in tehnično podporo, je bil pripravljen Okvirni načrt sodelovanja z javnostjo.

V obdobju od avgusta 2022 do junija 2024 bodo potekali trije obsežnejši sklopi posvetovanja z javnostjo, ki bodo obsegali:
· reliminarno posvetovanje z javnostjo (jeseni 2022),
· javno predstavitev prvega predloga posodobitve NEPN (spomladi 2023),
· javno razgrnitev končnega predloga posodobitve NEPN ter formalno posvetovanje z javnostjo (spomladi 2024).

Konec avgusta so tako začeli s preliminarnim posvetovanjem z javnostjo glede temeljnih usmeritev za posodobitev NEPN, ki traja od 26. avgusta 2022 do 21. oktobra 2022.
Preliminarno posvetovanje z javnostjo bo obsegalo naslednje tematske sklope:
· spletno posvetovanje o ciljih in usmeritvah za posodobitev NEPN (26. avgust – 21. oktober),
· javno predstavitev (28. september 2022),
· ciljne posvete z deležniki (v oktobru oz. novembru).

Zato Ministrstvo za infrastrukturo vljudno vabi k spletnemu posvetovanju in na javno predstavitev, ki bo potekala v sredo, 28. septembra, od 10.00 do 12.00 na Fakulteti za elektrotehniko v veliki predavalnici (P1).

V priponki se nahaja Odprto vabilo k sodelovanju v procesu posodobitve Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Slovenije z več informacijami in delujočimi povezavami na Portal Energetika, kjer se nahajajo vse informacije glede posodobitve NEPN.

Novica o začetku predhodnega posvetovanja: https://www.energetika-portal.si/nc/novica/n/zacetek-preliminarnega-posvetovanja-z-javnostjo-v-okviru-posodobitve-nepn/ 
Novica z vabilom na javno predstavitev: https://www.energetika-portal.si/nc/novica/n/javna-predstavitev-v-okviru-preliminarnega-posvetovanja-z-javnostjo-glede-posodobitve-nepn/ 

Vabljeni!

 

Vir foto: Spletna stran Ministrstva za infrastrukturo, portal Energetika

Nazaj