Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Vabimo vas na strokovni posvet Smo v Sloveniji pripravljeni na potres?

Vabimo vas na strokovni posvet Smo v Sloveniji pripravljeni na potres?

Udeležba prinaša 3 kreditne točke

V petek, 12. maja, ob 8.30 uri, vas vabimo na strokovni posvet, ki ga organizirajo Slovensko društvo za potresno inženirstvo (SDPI), Gradbeni inštitut Zavod za raziskavo materiala in konstrukcij (ZRMK) in Inženirska zbornica Slovenije (IZS).

Slovenija leži na potresnem območju in eden izmed ključnih ciljev pri prenovi objektov, opredeljen tudi v strateških in izvedbenih aktih na ravni EU in pri nas, je krepitev preventivnih ukrepov za izboljšanje njihove potresne varnosti ob hkratni ublažitvi posledic ob morebitnem hujšem (rušilnem) potresu.

Osrednji cilj posveta je določitev tehničnih in drugih izhodišč z usmeritvami ter nadaljnjih korakov po sprejemu resolucije o krepitvi potresne varnosti v Sloveniji.

Predstavljene bodo tudi bogate izkušnje in spoznanja stroke na Hrvaškem in v Italiji po potresih, ki so se zgodili v zadnjem obdobju v naši neposredni soseščini, kar nas opozarja na našo ranljivost in nujnost takojšnjega ukrepanja.

Program

Posvet bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije (Dimičeva ulica 13, Ljubljana).

Pogoj za udeležbo je prijava preko spletne prijavnice ali priložene QR kode. Rok za prijavo je 9. maj 2023. Udeležba na posvetu je brezplačna, več informacij o dogodku pa je na voljo na povezavi.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji bodo za udeležbo pridobili 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin.

Vabljeni k udeležbi!

Nazaj