Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Vabilo na Prvo konferenco Stičišča Kakšna je perspektiva trajnostne prenove in gradnje stavb v Sloveniji?


Novoustanovljeno Stičišče za trajnostno prenovo in gradnjo stavb organizira "Prvo konferenco z naslovom Kakšna je perspektiva trajnostne prenove in gradnje stavb v Sloveniji?". Povezujejo poglede strokovnjakov iz različnih sfer družbe: akademske, javne uprave, gospodarstva in civilne družbe. Potekala bo v ponedeljek, 3. aprila 2023, od 9.00 do 17.15., v Veliki Dvorani FDV, (Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana).

Konferenca je namenjena sooblikovanju vizije, kako izboljšati pogoje za trajnostno prenovo in gradnjo stavb v Sloveniji. V bogatem celodnevnem programu bodo udeleženci prisluhnili izkušenim strokovnjakom in sodelovali v razpravah o izzivih in rešitvah na področju. 

Izpostavljajo:

- uvodno predavanje dr. Janeza Potočnika o pomenu skrbne rabe naravnih virov za prihodnost in perspektivi trajnostne prenove in gradnje,

- predavanja in razprave predstavnikov občin, ministrstev, civilne družbe, gospodarstva, raziskovalcev in drugih o pomenu, dosedanjih dosežkih in izkušnjah ter vrzelih in vizijah na področju trajnostne prenove in gradnje stavb,

- popoldanski del o financiranju, v celoti namenjen vprašanju: Kakšen sistem financiranja potrebujemo v Sloveniji, da bo bolje podpiral trajnostne in celovite prenove stavb?

Preliminarni program je priložen v tabeli, o končnem programu konference boste obveščeni v drugi polovici februarja. Udeležba je brezplačna. 

PROGRAM najdete tukaj. PRIJAVO na konferenco oddate na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!

Nazaj