Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRNovice

Vabilo na okroglo mizo o novi Uredbi o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije

Spoštovani,

vabimo vas na okroglo mizo, ki bo namenjena razpravi o novi Uredbi o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije.

Dogodek bo potekal v torek, 18.6.2024 s pričetkom ob 14. uri v prostorih Inženirske zbornice Slovenije, Jarška cesta 10b, Ljubljana, 3. nadstropje.

Na okrogli mizi, kjer bodo sodelovali tudi predstavniki Ministrstev (MOPE in MNVP), bomo opozorili na nekatera odprta vprašanja:

  • kdaj lahko pričakujemo manjkajoče programe na osnovi ZUNPEOVE (npr. Akcijski program, Uredbe za prednostno načrtovanje fotonapetostne in vetrne proizvodnje naprave, izdelavo strokovnih podlag,…)?
  • lahko pričakujemo tudi pravila za umeščanje fotonapetostnih naprav na druge objekte in občja (26 člen Uredbe, točka 15)?
  • pri obvezni postavitvi FEV se priporoča postavitev tudi naprave za shranjevanje energije in polnilnice za polnjenje EV in zalogovnik za zbiranje padavinskih voda - zakaj priporoča?
  • kakšna je v praksi povezava med Uredbo podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje FVE in Uredbo o manjših napravah za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije ali s soproizvodnjo z visokim izkoristkom?

Vabimo vas, da se udeležite dogodka in tudi vi sodelujete s svojimi odprtimi vprašanji na to temo. Zaradi omejenega števila mest, Vas lepo prosimo, da se na posvet predhodno prijavite na izs@izs.si.

Program dogodka:
- predstavitev Zakona o uvajanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije (ZUNPEOVE) - ga. Mirna Tomažin in g. Krištof Zupančič iz Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (MOPE);
- podrobna predstavitev nove Uredbe - dr. Jerneja Červek iz Ministrstva za naravne vire in prostor (MNVP).
- vodena razprava, ki jo bo moderiral mag. Andrej Zorec, univ.dipl.inž.el.

Veselimo se vaše prisotnosti in sodelovanja v razpravi, ki bo pripomogla k boljšemu razumevanju in implementaciji novih pravil.

Lepo vabljeni!

Nazaj