Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRNovice

Utrinki iz strokovne ekskurzije: ogled gradbišča športnega centra Ilirija

Gradbišče se nahaja na območju starega Kopališča Ilirija v Ljubljani, kjer bodo zgradili popolnoma nov športni center, ki bo poleg pokritega olimpijskega bazena in trenažnega bazena z vsemi spremljajočimi prostori obsegal še Muzej Stanka Bloudka, večjo dvorano za rekreacijo, odbojko in košarko, manjšo dvorano za gimnastiko, aerobiko in fitnes ter dvorano za borilne športe.

Ekskurzija v okviru IZS-jevih izobraževanj je na gradbišču kopališča potekala 13.9.2023. Na gradbišču so nas toplo sprejeli predstavniki izvajalca Makro 5 gradnje in predstavniki projektanta ELEA iC. Predstavniki projektanta so nam najprej pripravili kratko predavanje o projektu kopališča Ilirija in projektnih rešitvah ter izzivih, s katerimi so se srečali ob projektiranju. Sicer kot ločen projekt, a vendarle neločljivo povezan z gradnjo kopališča se gradi tudi nov Lattermanov podhod, kjer je bila uporabljena inovativno zasnovana metoda podrivanja armiranobetonske konstrukcije pod želežniško progo, ki je bila sicer ves čas v funkciji. Ob spremstvu predstavnikov izvajalca smo se tudi sprehodili po gradbišču, pri tem pa se seznanili s potekom gradnje ter z izzivi, s katerimi so se in se še srečujejo pri gradnji ter tistimi, ki jih še čakajo. Gradnja za sedaj poteka uspešno, zato ni dvomiti, da bodo objekti že tekom leta 2024 tudi v uporabi.

V okviru IZS-jevih izobraževanj se boste še letos lahko udeležili tudi drugih strokovnih ekskurzij. Spremljajte seznam razpisanih IZS izobraževanj in oddajte svojo prijavo. Veselimo se vaše udeležbe.
.

Nazaj