Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

World Engineering Day Hackathon 2023

V letošnjem letu člani Svetovne zveze inženirskih organizacij (WFEO) s partnerji gostijo HACKATHON, mednarodni dogodek, katerega cilj je vključiti študente inženiringa z vsega sveta v praznovanje svetovnega inženirskega dne.

Tema letšnjega dogodka je: Inženirske inovacije za bolj odporen svet, namen dogodka pa je ponuditi udeležencem priložnost, da uporabijo znanje, pridobljeno na univerzi, pri reševanju realnih inženirskih problemov. Te vrste izzivi služijo kot motivacija študentom, da poglobijo svoje inženirsko znanje v okviru realnih razmer in resničnih problemov.
HACKATHON poteka v obliki tekmovanja med skupinami študentov. Gre za hitro simulacijo projekta v resničnem svetu. Ekipe morajo sodelovati pri problemu, da bi zagotovile rezultate v kratkem časovnem okviru. Študenti s takim načinom dela pridobijo izkušnje, razvijajo kritično mišljenje, pridobivajo nove spretnosti, izstopijo iz svoje cone udobja in gradijo medsebojne odnose.

K sodelovanju na tem mednarodnem dogodku smo povabili tudi študente obeh naših gradbenih fakultet, prijavljenim skupinam pa so bili včeraj, 9.1.2023, predstavljene teme izzivov, ki jih morajo opravljene oddati do 22.1.2023.

Več o HACKATHON-u 2023 si lahko preberete tukaj.

 

 

Nazaj