Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Svetovni inženirski dan 2022 je dosegel več kot 56 milijonov ljudi po svetu

Mednarodno praznovanje Svetovnega inženirskega dne (WED 2022), ki je potekalo 4. marca in smo ga obeležili tudi v Sloveniji, je bilo najbolj odmevno doslej. Prek različnih kanalov je praznovanja spremljalo več kot 56 milijonov ljudi, s čimer je bil letošnji 4. marec največji inženirski dogodek v zgodovini.

Letošnje praznovanje je bilo bogatejše za dva dogodka: 24-urni prenos dogodkov v živo iz osmih lokacij: Avstralije, Kitajske, Indije, Gane, Francije, Velike Britanije, ZDA in Kostarike, ki si ga je ogledalo več kot 30 tisoč ljudi, večinoma mlajših od 35 let, kar je zelo vzpodbuden podatek.

Drugi del je bil Hackaton, programersko tekmovanje mednarodnih ekip, ki se ga je udeležilo prek 1000 programerjev iz skupno 125 ekip, zmagala pa je ženska ekipa s Filipinov, ki je pripravila rešitve za oskrbo s pitno vodo.

Skupno je bilo na WED 2022 registriranih 135 dogodkov po vsem svetu, del praznovanja je bila tudi IZS z našim Slovenskim inženirskim dnem 2022, ki je potekal pod naslovom Obnova stavb in infrastrukture. 

Vse posnetek 24-urnega online praznovanja si lahko pogledate na tej povezavi - https://worldengineeringday.net/.

Nazaj