Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Sporočilo generalnega direktorja Geodetske uprave RS

Spoštovane članice in člani Matične sekcije geodetov,

Generalni direktor Geodetske uprave RS je vsem članicam in članom Matične sekcije geodetov posredoval naslednje sporočilo, ki vam ga v celoti posredujemo v nadaljevanju tega obvestila.

Prijazen dan!

Predsednik MSGeo

Matej Plešnar, inž.geod.

 

Sporočilo generalnega direktorja Geodetske uprave RS

Spoštovani,

Z zadnjo namestitvijo popravkov so se dejansko začele dogajati povsem nepredvidljive in nerazumljive napake delovanja informacijske rešitve Kataster. V petek 4.11.2022 je bil ob 14.00 nameščen popravek aplikacije, ki odpravlja do sedaj znane napake, ki so povzročale moteno delovanje celotnega IS Katastra v minulih dneh. Popravek odpravlja tudi pomanjkljivost pri arhiviranju, ki je v nekaterih primerih onemogočala oddajo spremembe vloge.

Za motnje v delovanju IS Katastra v minulih dneh se v imenu Geodetske uprave opravičujem. Žal se moram strinjati z vami, da je stanje povsem nevzdržno in da odpravljanje ugotovljenih napak terja preveč časa. Kot naročnik informacijske rešitve imamo na voljo zgolj še nekatera skrajna pravna sredstva, katerih uporaba pa žal ne bo rešila navedenih težav, ampak bo rešitev samo še zavlekla. Z namenom izboljšanja medsebojnega informiranja in hitrejšega odzivanja vseh deležnikov ob morebitnih novih zapletih, bomo v prihodnjem tednu sprejeli še nekatere dodatne ukrepe o katerih vas bomo sproti obveščali.

Lep pozdrav!

Tomaž Petek, direktor Geodetske uprave RS

 

Nazaj