Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Slovenija zmagala na svetovnem razpisu za BIM projekt

Podjetje Bexel consulting, izvajalec BIM svetovanja za projekt Novo Brdo v Ljubljani, ki ga gradi Stanovanjski sklad RS, je s svojim inovativnim pristopom z BIM tehnologijo na projektu zmagalo na letošnjem svetovnem razpisu BuildingSmart, in sicer v kategoriji Inovacije. Gre za izjemen in pomemben dosežek. »BIM tehnologija se po vsem svetu čedalje bolj uporablja. Vključujemo jo v vse naše lastne projekte gradnje. Prihodnosti brez BIM tehnologije si v projektiranju, gradnji in upravljanju objektov ne moremo več predstavljati,« je ob tem izpostavil mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Dodal je, da se sicer gradnja soseske Novo Brdo zaključuje. V 18-ih objektih bo skupno 498 stanovanj, ki bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov. Od tega bo 25 stanovanj oskrbovanih, na voljo pa bo 522 parkirnih mest v podzemni garaži pod objekti.

Prvi svetovni inženirski dan 4. marca letos smo v Sloveniji obeležili s temo o integralnem projektiranju in informacijskem modeliranju gradenj (BIM), ki ustvarja transparentnost pri gradnji objektov z vidika financ, časa in vzdrževanja. Zato je vzpodbudno, da se Slovenija tudi na tem področju uvršča med zmagovalce.

Nazaj