Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem sta v okviru projekta Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu (na kratko PKMO), pripravili spletno platformo www.pkmo.si. Vsebine platforme so pripravljali področni strokovnjaki: zdravniki - epidemiologije in etiologije, bio-medicinskega ozadja najpogostejših težav delavcev, kineziologi - ciljana vadba na delu in v prostem času, psihologi - obvladovanje psihosocialnih tveganj, pripravili so tudi ergonomski vidik dela.

Platforma je namenjena delavcem in delodajalcem, je brezplačna, prijavite se lahko kot delodajalec (dostopate neposredno do vseh vsebin) ali kot delavec, takrat je potrebno izpolniti vprašalnik in platforma ponudi individualizirano pomoč do rešitev glede na odgovore v vprašalniku, kar je tudi njena dodana vrednost.

Predlagamo vam, da si platformo pogledate (kot delavec, kot delodajalec). Strokovnjaki, ki so to platformo ustvarili, menijo, da so naredili zelo kakovostno orodje, ki naj ga v Sloveniji tudi še ne bi bilo in je  koristno za zdravje delavcev, lahko pa tudi kot del programa promocije zdravja v organizaciji.

Želimo vam zdravja.

 

 

 

Nazaj