Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Predsednik mag. Remec je obiskal Bavarsko inženirsko zbornico in se udeležil 31. bavarskega inženirskega dne

V preteklem tednu je predsednik IZS, mag. Črtomir Remec, obiskal Bavarsko inženirsko zbornico in se udeležil 31. bavarskega inženirskega dne. 

Dogodek je trajal dva dni. Prvi dan, 9. februarja,  je v prostorih Bavarske zbornice potekal večerni sprejem in odprtje razstave fotografa Floriana Froese - Peecka. Osrednji dogodek se je odvil naslednjega dne, 10. februarja, v kongresni dvorani München. Tema 31. bavarskega dne je bila "Svet v tranziciji - digitalna in ekološka preobrazba gradbene industrije". Poudarek je bil na pomenu digitalne in ekološke preobrazbe gradbene industrije za spodbujanje okolju prijazne in krožne gradnje na Bavarskem. Med drugimi je bilo na konferenci izpostavljeno vprašanje ukrepov, ki jih je mogoče sprejeti za zmanjšanje porabe energije in surovin, emisij CO2 in odpadkov v celotni procesni verigi in kako lahko pot do krožnega gospodarstva v gradbeništvu uspe s poudarkom na recikliranju gradbenega materiala in mestnem rudarjenju. Dogodek je otvoril minister za gospodarstvo Hubert Aiwanger, minister Christian Bernreiter je skupaj s predsednikom Bavarske zbornice prof. dr. Norbert Gebbeken podelil Bavarsko inženirsko nagrado 2023, osrednja govorka pa je bila Nora Sophie Griefahn, izvršna direktorica in soustanoviteljica nevladne družbe Cradle.


Slika 1: levo mag. Črtomir Remec, predsednik IZS, na sredini Michael Kordon, prvi podpredsednik Bavarske inženirske zbornice, desno predstavnik ministrstva za stanovanja, gradnjo in infrastrukturo.

Slika 2: Christian Bernreiter, bavarski minister za stanovanja, gradnjo in infrastrukturo.

Galerijo slik in več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Nazaj