Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRNovice

Poziv za oddajo prispevkov za 45. zborovanje Gradbenih konstruktorjev Slovenije


Slovensko društvo gradbenih konstruktorjev vas vljudno vabi na 45. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije, ki bo potekalo 7. in 8. novembra 2024 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu. Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani društva.

Plenarni predavanji bosta letos na temo potresnoodpornega projektiranja po novem Evrokodu 8:

  • prof. dr. Matjaž Dolšek (UL FGG), Dejstva in napačne predstave pri določitvi projektne potresne obtežbe,
  • izr. prof. dr. Mario D'Aniello (Univerza v Neaplju Federico II), Potresnoodporno projektiranje jeklenih momentnih okvirjev in okvirjev s centričnimi povezji po novem EC8.

Vljudno vabljeni k oddaji strokovnega ali znanstvenega prispevek. Predvidena tematika zborovanja tudi letos obsega celotno področje dejavnosti gradbenih konstruktorjev. Ob prispevkih s področja snovanja, graditve, rekonstrukcij, vzdrževanja, vodenja in nadzora izvedbe vseh vrst gradbenih konstrukcij, pričakujejo tudi prispevke s področja razvojno raziskovalne dejavnosti. Posebej so zaželeni strokovni prispevki, ki naj bi predvidoma predstavljali večji del objavljenih prispevkov. Znanstveni prispevki, ki morajo biti v naprej opredeljeni kot znanstveni, bodo poslani v recenzijo članom znanstvenega odbora zborovanja. Prosijo, da prispevke najavite najkasneje do 31. julija 2024.

Na zborovanje se najenostavneje prijavite s spletno prijavnico, najavo vaših prispevkov pa lahko posredujete s pomočjo ustreznega spletnega obrazca.

Organizacijski odbor: dr. Primož Može (predsednik SDGK), Danilo Malnar (podpredsednik SDGK), Dominik Klemenčič (tajnik SDGK)

Vabljeni k sodelovanju!

Nazaj