Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Popravljen rezultat volitev Volilne komisije

 

Spoštovani člani IZS,

obveščamo vas, da je bila v postopku volitev in na rezultate volitev Volilne komisije IZS vložena pravočasna pritožba Ivana Ivete, o kateri je odločil Upravni odbor IZS kot pritožbeni organ. Pri tem je pritožbo v delu zavrgel, v preostalem pa ji ugodil in spremenil rezultat volitev.

Pojasnilo: Volitve Volilne komisije so potekale na redni seji Skupščine IZS dne 15.6.2021. Na kandidatni listi za člana Volilne komisije je bila navedena in kasneje tudi izvoljena napačna oseba (Jure Božič, MSG, s podatki Jurija Božiča, MSE). V fazi izdelave, potrjevanja in objave kandidatne liste napake na njej ni opazil nihče, prav tako ne člani Skupščine IZS v fazi glasovanja. Ker se kandidat Jurij Božič v času predvidenem za to ni pritožil zoper objavljeno kandidatno listo, je Upravni odbor IZS pritožbo Ivana Ivete v tem delu zavrgel. V preostalem pa je pritožbi ugodil in spremenil rezultat volitev tako, da je Jureta Božiča, MSG, izločil, njegovo mesto pa je zasedel kandidat, ki je na volitvah prejel naslednje največje število glasov. Odločitev ni vplivala na rezultat volitev namestnikov članov Volilne komisije.

Popravljeni rezultati volitev Volilne komisije:

Za tri člane Volilne komisije so bili izvoljeni: Jurij Škraba – MSS, dr. Janez Petek – MST in Marijeta Gogala – MSG.

Za tri namestnike članov Volilne komisije so bili izvoljeni: mag. Peter Kaube – MSE, Alenka Iglič – MSGeo in Rok Avsec – MSG.

Volilna komisija se je prvič sestala dne 14.7.2021.  Imenovala je predsednika volilne komisije. To je postal dr. Janez Petek, univ.dipl.inž.kem.tehnol., član MST. Med drugim je odločila, da se volitve predsednika in članov upravnega odbora matičnih sekcij in članov skupščine IZS objavi 31.8.2021 in da bo kandidacijski postopek trajal od 1. do 30.9.2021.

Lep pozdrav, IZS

 

Nazaj