Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR

Novice

Pomagajmo Blažu Kuharju, študentu geodezije

Spoštovani člani IZS,

 
 
Upravni odbor Matične sekcije geodetov vas vabimo, da skupaj pomagamo Blažu Kuharju, 25 letnemu študentu magistrskega študija geodezije in geoinformatike na Univerzi v Ljubljani. Lani avgusta je v času malice s kolegi, s katerimi so delali v enem od ljubljanskih geodetskih podjetij, skočil v Sočo in si hudo poškodoval hrbtenico. Zdaj je na invalidskem vozičku z diagnosticirano spastično tetraplegijo, kar pomeni, da lahko premika glavo, uporablja zgornji del rok ter delno premika roke od komolcev navzdol.
 
 
Blaževi prijatelji so v prošnji za pomoč med drugim zapisali: »Že več kot leto je minilo od njegove nesreče, njegovo stanje pa se iz dneva v dan izboljšuje. Kljub temu Blaž potrebuje invalidski voziček, da ostaja mobilen ter tri osebe, ki mu nudijo osebno asistenco pri vsakdanjih opravilih. Vsako najmanjše izboljšanje njegovega zdravstvenega stanja je za nas in zanj velik uspeh. Vsi molimo in upamo, da bo kmalu bolje in da bo okreval, za kar pa Blaž potrebuje zelo drage terapije, ki jih zavarovalnica ne krije.«
 
 
Prof. dr. Anka Lisec, univ. dipl. inž. geod., ki nas je tudi seznanila z Blaževo potrebo po pomoči, je zapisala: »Na UL FGG smo tudi prilagodili izvedbo pouka Blažu, ki je (še) vedno zelo motiviran študent, z željo, da kljub zdravstvenim posledicam nesreče uspešno zaključi študij.«
 
 
Člani UO MSGeo smo se odločili, da se za pomoč Blažu vsi odpovemo 2 sejninam, ki jih bo IZS nakazala v našem imenu, vsak od nas pa bo pomagal še po svojih močeh.
 
 
Vabimo vse člane zbornice, da skupaj pomagamo Blažu po svojih močeh.
 
 
PODATKI O RAČUNU za NAKAZILO:
 
Zveza Leo klubov, Leo distrikt 129, Slovenija
Pot za Brdom 55
1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0310 0100 0043 328 (SKB banka)
BIC/SWIFT:SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Namen: Donacija za Blaža
Sklic: 00 in datum (npr. 00 19102020)
Donirajo lahko tako fizične, kot tudi pravne osebe. 
Donacije so lahko javne ali anonimne.
 
 
Podrobnejše ozadje nesreče in zdravstvene posledice so predstavljene v dopisu - TUKAJ, ki so ga posredovali Blaževi prijatelji.
 
 
 
Hvala vam.
 
 
 
Ostanite zdravi.

 

 

 

 


Predsednik MSGeo

PI Matej Kovačič, univ.dipl.inž.geod.

Nazaj