Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Podpora geodetom, prizadetim v potresu v Petrinji in Sisku

 

Upravni odbor matične sekcije geodetov (MSGeo) se je seznanil s prošnjo hrvaške zbornice geodetov, da se pomaga njihovim članom, prizadetim v potresu in se soglasno odločil, da iz proračuna MSGeo doniramo 1500 evrov.

Hrvaška zbornica geodetov je prošnjo na nacionalna združenja naslovila preko Evropskega združenja pooblaščenih inženirjev geodezije – CLGE, ki je tudi ustanovil solidarnostni sklad za donacije. Sklad bo posloval transparentno, donatorji bodo na željo javno objavljeni, razdelitev zbranega denarja pa bo prevzela hrvaška zbornica HKOIG, ki bo o tem tudi transparentno poročala CLGE, so zapisali.

CLGE zbira sredstva nacionalnih geodetskih inštitucij, kakor tudi geodetov posameznikov, ki svoje prispevke lahko donirajo preko posebnega spletnega obrazca, ki se nahaja tukaj. Vsi, ki bi radi donirali sredstva, izpolnijo nekaj ključnih podatkov, nakar bodo s strani CLGE po mailu dobili vsa ustrezna navodila za izvedbo nakazila.

Pozivu za donacijo se je poleg MSGeo odzval tudi GIZ geodetskih izvajalcev. Tako njim, kot tudi vsem ostalim individualnim donatorjem, se najlepše zahvaljujemo.

 

Nazaj