Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Obvestilo GURS - rezervacije

 

Pri oblikovanju besedila Obvestila št. 2, smo z GURS dogovorili datume oz. obdobje v katerem ne bo možno izvajati rezervacij novih številk točk, parcel, stavb in delov stavb. Zato vas seznanjamo z datumi, ki smo jih prejeli od GURSa:

rezervacij ne bo možno izvajati v času:

  1. med 11.3.2002 in 3.4.2022 za parcele in točke ter
  2. med 5.3.2022 in 3.4.2022 za stavbe in dele stavb.

S strani vodij Območnih geodetskih uprav smo dobili opozorilo, da je pri rezervacijah obvezno potrebno upoštevati tudi čas, ki ga uslužbenci območnih geodetskih uprav in geodetskih pisarn, potrebujejo za fizično izvedbo prejetih zahtevkov rezervacij številk točk, parcel, stavb in delov  stavb. Ker lahko pričakujemo večje število zahtevkov za rezervacije, to praktično pomeni, da ne bo možno zagotoviti izvedbe rezervacij v informacijskih rešitvah Geodetske uprave, če bomo zahteve ta rezervacije prejeli zadnji dan oz. tik pred iztekom roka.   

Zaradi navedenega predlagamo, da zahtevo za rezervacijo geodetska podjetja posredujejo vsaj dva delovna dneva pred iztekom zgoraj navedenega obdobja.

Zato je potrebno za izvedbo rezervacij v obstoječih informacijskih sistemih podat zahtevo:

  1. za parcele in točke najkasneje do vključno 8.3.2022 in
  2. za stavbe in dele stavb najkasneje do vključno 2.3.2022.

Predlagamo tudi, da se zahteva za rezervacije poda čimprej. V kolikor se bodo oddajale zadnji dan, obstaja možnost, da navkljub povečanim kapacitetam izvedbe na geodetskih pisarnah  vseh rezervacij ne bomo mogli izvest pred zaprtjem sistemov za izvedbo rezervacij.

Opozorilo velja tudi za zahteve za rezervacije, ki vsebujejo tako stavbe kot parcele – za te je skrajni rok 2.3.2022.

Nazaj