Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

MSE je izdala noveliran priročnik Pregled zakonodaje, standardov in izrazoslovja s področja fotonapetostnih sistemov

Spoštovani člani matične sekcije elektro inženirjev,

za vas smo pripravili in objavili priročnik PREGLED ZAKONODAJE, STANDARDOV IN IZRAZOSLOVJA S PODROČJA FOTONAPETOSTNIH SISTEMOV.

Prva verzija priročnika je bila objavljena v letu 2019 in je prinašala osnovna vedenja o predpisih za načrtovanje in izgradnjo sončnih elektrarn. Ker gre za področje, ki se tehnološko izjemno hitro spreminja, se temu prilagajajo tudi predpisi, zato smo se v Upravnem odboru Matične sekcije elektroinženirjev odločili za novelacijo priročnika.

Dokument povzema vsebine iz standarda SIST HD 60364-7-712 in iz slovenske zakonodaje (posebej iz področja električnih inštalacij, proizvodnje električne energije, gradbeništva in požarne varnosti).

Namen priprave tega dokumenta je bil zbrati najnovejše zahteve za načrtovanje, graditev ter vzdrževanje in preizkušanje fotonapetostnih sistemov.

Priročnik predstavlja strokovno izjemno zahtevno in bogato gradivo, namenjeno pooblaščenim inženirjem kot pomoč pri njihovem delu.

Priprava gradiva je trajala eno leto in vanj so avtorji vložili veliko truda, lastnega znanja in izkušnje, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Upamo, da bo dokument koristen pripomoček.

Priročnik je objavljen tukaj.

Predsednik Matične sekcije elektro inženirjev,  mag. Vinko Volčanjk, univ. dipl. inž. el.

Nazaj