Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

LIFE IP CARE4CLIMATE C4.4 - ANKETA ob zaključku testiranja alfa verzije slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG) na podlagi EU okvira Level(s) - Rok do 30.6.2022

 

Konec junija 2022 se izteka obdobje predvideno za testiranje alfa verzije slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG) na podlagi EU okvira Level(s).

Organizatorji se lepo zahvaljujejo vsem, ki ste se v preteklih mesecih na tak ali drugačen način vključili v obravnavo alfa verzije SLO kTG.

  • Preko 80 strokovnjakov se je udeležilo uvodnega usposabljanja strokovnjakov za testiranje alfa verzije SLO kTG, ki je potekalo on-line v novembru 2021 in je še vedno dostopno v obliki video usposabljanja na www.kazalnikitrajnostnegradnje.si
  • Okoli 60 strokovnjakov se je registriralo na spletni platformi www.kazalnikitrajnostnegradnje.si in tako dostopalo do podrobnejšega opisa posameznih kazalnikov in korakov za njihovo kvantitativno oceno, ki je uporabna v fazi PZI načrtovanja stavbe.
  • Okoli 50 strokovnjakov se je v povprečju udeležilo posameznih majskih in junijskih strokovnih delavnic o kazalnikih TG (https://kazalnikitrajnostnegradnje.si/novice-in-dogodki/, posnetki z delavnic so objavljeni v “Gradivih” pri posameznem kazalniku).
  • Skoraj 200 strokovnjakov z vseh področij graditve stavb se je do sedaj udeležilo vsaj enega od naših dogodkov povezanih z razvojem SLO kTG.

ANKETNI VPRAŠALNIK

Ob zaključku prve faze razvoja SLO kTG pripravljajo poročilo za Ministrstvo za okolje in prostor, zato vas prosijo, da najkasneje do četrtka 30.6.2022 izpolnite anketni vprašalnik na tej povezavi.

Zanima jih vaše mnenje o kazalnikih TG, ne glede na to ali ste se z njimi le krovno seznanili ali pa ste jih morda uspeli tudi praktično uporabiti pri načrtovanju stavbe.

Vaše mnenje jim bo v pomoč pri nadaljnjih fazah razvoja. Za odgovore na vprašanja boste potrebovali največ 15 minut.

POTRDILO O SODELOVANJU PRI TESTIRANJU ALFA VERZIJE SLO kTG

Vsem, ki ste sodelovali pri testiranju alfa verzije SLO kTG, ne glede na to ali ste se z njimi le krovno seznanili ali pa ste jih morda uspeli tudi praktično uporabiti pri načrtovanju stavbe, bodo izdali tudi potrdila o sodelovanju.

Pogoj za izdajo potrdila je, da

Potrdilo o sodelovanju pri testiranju alfa verzije SLO kTG bo predstavljalo prednost za vse tiste, ki jih v letu 2023 in 2024 morda zanima tudi vključevanje v pilotne projekte uporabe SLO kTG (pričakovan razpis MOP v okviru LIFE IP CARE4CLIMATE).

 

Vabljeni k sodelovanju!

Nazaj