Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

IS kataster: opozorila, informacije

 

Kot smo objavili na spletni strani, je Geodetska uprava RS dne 27.6.2022 izvedla migracija podatkov iz starih informacijskih sistemov v nov informacijski sistem.

Začetno stanje podatkov v IS katastru je 26.5.2022.

GURS pa opozarja, da v IS kataster še niso bili preneseni arhivski skenogrami elaboratov. Proces prenosa je dolgotrajen (več kot mesec dni). Zato prosijo, da v vmesnem času za prevzem elaboratov (pdf-jev) uporabljate PREG. Ko bo prenos izveden, bodo poslali obvestilo.

Prav tako opozarjajo še na stanje lastništva v IS katastru. Trenutno je v IS katastru stanje lastništva na dan 24.5.2022. Ažurno stanje lastništva bo predvidoma 7.7. ali 8.7.2022. Tudi o tem vas boste obveščeni. V vmesnem času vas prosijo, da ažurno stanje lastništva preverjate na portalu eZK.

Več uporabnikov IS katastra je GURSu javilo, da v izrezih iz IS katastra ni lastnikov. Sporočajo, da lastniki so v izrezu, bo pa potrebno prilagodit zunanje aplikacije za prikaz le-teh (Geos in GeoproX). Oba izvajalca aplikacij sta javila, da bo to v kratkem (predvidoma do konca tedna).

 

Nazaj