Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR

Novice

Geodetska podjetja v času trajanja ukrepov vezanih na COVID - 19

 

Geodetsko interesno združenje geodetskih izvajalcev (GIZ GI) združuje več kot 75 najpomembnejših geodetskih podjetij, ki skupno zaposlujejo več kot 600 ljudi.

 

Inženirska zbornica Slovenije pa združuje 500 pooblaščenih inženirjev s področja geodezije, ki kot pooblaščeni posamezniki izvajajo geodetske storitve.

 

Geodetska podjetja upoštevajo ukrepe Vlade RS za zajezitev epidemije COVID – 19 in v času trajanja ukrepov ne izvajajo nekaterih geodetskih storitev (ureditve mej, parcelacije, vpisi v kataster stavb). Ob tem ugotavljajo, da se je tako količina dela, ki ga lahko opravijo ob upoštevanju ukrepov, zmanjšala za 70 %. Izvajanje geodetskih storitev zahteva obravnavo strank, se jih pa večina izvaja na odprtem, zato menimo, da bi ob upoštevanju zaščitnih ukrepov takšne obravnave lahko izvajali in s tem ne bi povečali tveganja okužbe z virusom.

 

Predlagamo, da se tudi v času trajanja ukrepov Vlade RS za zajezitev epidemije COVID – 19 dovoli izvajanje geodetskih storitev ob upoštevanju ustreznih zaščitnih ukrepov.

 

 

Dokumenti

pdf
Poziv MGRT geodetske storitve v času pandemije 14 4 2020
Nazaj