Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Dogodek: Kakovosten zrak v notranjih prostorih rešuje življenja

 

V sklopu nacionalne kampanje zaBOLJŠIZRAK.si, katere namen je ozavestiti javnost in odgovorne deležnike o pomembnosti zagotavljanja ustrezne kakovosti notranjega zraka v javnih stavbah, CER organizira prvi spletni dogodek: Kakovosten zrak v notranjih prostorih rešuje življenja, ki bo potekal 23. marca od 13. do 16. ure.

"V prvi fazi kampanje se zaradi akutne situacije pandemije Covid 19 osredotočamo na zagotavljanje boljše kakovosti zraka v notranjih prostorih javnih stavb (vrtcev, šol, bolnic, DSO). Menimo, da lahko s kakovostnim zrakom zagotovimo znatno preprečevanje širjenja različnih virusov in akutnih obolenj. Dolgoročno pa želimo opozoriti širšo javnost, da imajo stavbe lahko zelo velike negativne vplive na naše zdravje in okolje," je organizator zapisal v svojem sporočilu.  

Kaj vse je potrebno zagotoviti v javnih stavbah, da preprečimo zdravstvene težave otrok, učiteljev, bolnikov, oskrbovancev in zaposlenih, bodo razpravljali z naslednjimi govorci: 

  • dr. Milan Krek, direktor NIJZ
  • dr. Andreja Kukec, NIJZ
  • dr. ir. Atze Boerstra, podpredsednik, REHVA
  • mag. Andrejka Znoj, v.d. generalne direktorice direktorata za starejše in deinstutionalizacijo, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve
  • Gregor Pečan, predsednik Združenja ravnateljev in ravnateljic osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije
  • dr. Dušan Keber, profesor interne medicine, zdravstveni analitik
  • Mitja Lenassi, predsednik Matične sekcije strojnih inženirjev in član Upravnega odbora IZS

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na usposabljanju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

V sklopu dogodka bo organizirana tudi spletna delavnica, namenjena dajanju pobud in predlogov udeležencev dogodka.

Več o programu dogodka in prijava.

 

Nazaj