Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRNovice

ASHRAE izobraževanje o energijskem modeliranju stavb


12. septembra je Sam Mason, P.E., BEMP, LEED AP BD+C, izvedel šesturno izobraževanje na temo energijskega modeliranja stavb (BEM – Building Energy Modeling). Izobraževanje, ki je potekalo v City Hotel Ljubljana, je bilo izvedeno skozi program ASHRAE Learning Institute (ALI), ki sicer ponuja široko paleto poklicnih seminarjev in kratkih tečajev. Vsebinsko je izobraževanje, ki nosi v izvirniku naslov Energy Modeling Best Practices and Applications, pripravljeno s strani IBPSA (International Building Performance Simulation Association) USA, združenje ASHRAE pa je licencirano za njegovo predstavitev.

Sicer je IBPSA neprofitna mednarodna zveza raziskovalcev, razvijalcev in praktikov simulacij performančnosti stavb, ki se posveča izboljšanju grajenega okolja in ima regionalne pridružene organizacije po vsem svetu. Kot je navedeno na medmrežni strani zveze, predstavlja njen cilj zagotoviti forum raziskovalcem, razvijalcem in praktikom pri spremljanju razvoja modelov, spodbujanje uporabe programske opreme, obravnavanje standardizacije, pospeševanje integracije in prenosa tehnologije z izmenjavo znanja in organizacijo (med)nacionalnih konferenc. IBPSA je sodelovala z ASHRAE in IESNA tudi pri razvoju sheme certificiranja poklicnih strokovnjakov na področju energijskega modeliranja stavb (BEMP).

Celotna novica, ki jo je pripravil predsednik Matične sekcije strojnih inženirjev, Mitja Lenassi, univ.dipl.inž.str., CxA, BEMP, je objavljena tukaj.

Nazaj