Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR

Dogodki

Urbani forum 2022

Vabljeni, da si rezervirate termin za udeležbo na strokovnem Urbanem forumu 2022, ki bo potekal v Tehnoparku v Celju in preko spleta dne 26. 5. 2022, od 10. do 14. ure. Podroben program še sledi na spletni strani Urbani Forum Celje (urbani-forum.org)

Voda je od nekdaj narekovala urbani razvoj, vplivala je na vzpon mest in ga hkrati omejevala. Tudi sodobni urbanizem je v veliki meri odvisen od vode, ki ima v povezavi s podnebnimi spremembami še toliko večji pomen. Trajnostni razvoj zahteva odgovorno ravnanje in upravljanje voda, elementi vode v mestih pa dokazano pomembno določajo kakovost življenja.

Spomladanski strokovni Urbani forum, ki ga soorganizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, Združenje mestnih občin Slovenije in Inštitut GFS, bo tako usmerjen v prepoznavanje pomena vode za razvoj mest, naj si gre za reke in druge vodotoke, jezera in morje ali mestne fontane. Svoj pogled na tematiko bo predstavil svetovno priznani arhitekt Boris Podrecca, obravnavano bo vprašanje poplavne varnosti mest, prostorskega načrtovanja na morju, potencial rek za javni potniški promet, dostop občanov do voda in njen pomen za zdravje. Prav tako bodo predstavljene dobre prakse mestnih občin in konkretni projekti urbanega razvoja, ki z uporabo elementov vode prispevajo k boljšim in bolj trajnostnim mestom.

Nazaj