Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR

Dogodki

43. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije v Rogaški Slatini - 1. obvestilo

Slovensko društvo gradbenih konstruktorjev vabi na letošnje Zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije, ki bo potekalo 13. in 14. oktobra 2022 v Kulturnem centru Rogaška Slatina v Rogaški Slatini.

V skrbi za napredek stroke in znanosti na področju gradbenega konstruktorstva, so se odločili, da bodo tudi letošnje zborovanje, ki bo že 43. po vrsti, izvedli v vsakem primeru.  Glede na trenutni pristop k obvladovanju okužb z boleznijo COVID-19, bi bila mogoča izvedba dogodka v živo, v kolikor se bodo pogoji za izvedbo tovrstnih prireditev v času dogodka spremenili, se bodo pri izvedbi zborovanja ustrezno prilagodili. V skrajnem primeru bodo dogodek izvedli v celoti na daljavo.

Ob običajno obravnavani tematiki na naših srečanjih, ki pokriva širše področje delovanja gradbenih konstruktorjev, se letos na žalost verjetno ne bomo mogli izogniti temam v povezavi z globalnimi problemi, ki jih prinašata življenje z boleznijo Covid-19 in vojna na evropskih tleh. Slovensko gradbeništvo, ki je v času epidemije, kljub težavam s prekinjenimi dobavnimi potmi in oteženimi dobavami materialov, sicer dobilo rahel zagon, se v zadnjih mesecih dodatno srečuje še z izrazitim povečanjem cen materialov in energentov. Težave s pomanjkanjem kadra so vse bolj pereče, zborovanje pa bo tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in mnenj glede prenovljenega Gradbenega zakona (GZ-1), ki je v uporabi od 1. junija letos.

Možnost objave recenziranega znanstvenega prispevka je bila v preteklosti dobro sprejeta, zato bodo s tem nadaljevali in tudi letos zagotovili recenzije prispevkov, ki bodo vnaprej opredeljeni kot znanstveni. Recenzije prispevkov bodo opravili člani znanstvenega odbora zborovanja. Seveda pa so, tako kot do sedaj, še posebej zaželeni tudi strokovni prispevki, ki naj bi predvidoma predstavljali večji del objavljenih prispevkov. Glede na trenutno visoko aktivnost na področju gradnje lahko upravičeno pričakujejo lepo število predstavitev raznovrstnih objektov.

Po dogovoru z IZS, bodo Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na zborovanju pridobijo kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. Točno število točk bo znano, ko bomo na podlagi sprejetih prispevkov oblikovali program zborovanja (na 41. in 42. zborovanju so prisotni udeleženci dobili po 5 točk).

Na zborovanje se najenostavneje prijavite s spletno prijavnico, najavo vaših prispevkov pa jim lahko posredujete s pomočjo ustreznega spletnega obrazca. 

S pravočasno prijavo in plačilom kotizacije (zaželeno vsaj teden dni pred dogodkom), lahko zelo olajšate organizacijo dogodka. V preteklem letu so morali zavrniti nekatere, žal tudi stalne, udeležence, ki so se želeli prijaviti v zadnjem hipu, saj je kazalo, da dogodka ne bodo mogli izvesti na pričakovani ravni. V primeru zgodnejših prijav, bi lahko poskrbeli tudi za sprejem večjega števila udeležencev, tako pa so morali prijave žal zapreti. 

Obiščite tudi ostale strani spletnega mesta www.sdgk.si, kjer boste lahko našli aktualne informacije tako o delovanju društva, kakor tudi o letošnjem zborovanju.

Nazaj