Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR

Dogodki

42. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije v Rogaški Slatini - 1. obvestilo

 

Pandemija bolezni covid-19, je Slovenskemu društvu gradbenih konstruktorjev v letu 2020 preprečila izvedbo letnega zborovanja. To se je zgodilo prvič po letu 1979, ko so pričeli z rednimi letnimi srečanji. V času pandemije se je tudi slovenski gradbeni sektor izkazal za odpornega. Po skromnem povečanju investicij v letu 2020, se v letu 2021 nakazuje večja rast, kjer se povečujejo predvsem investicije v gradnjo stanovanjskih stavb, s pričetkom gradnje drugega tira in tretje razvojne osi pa se pospešeno investira tudi v javno infrastrukturo. Na drugi strani pa se nakazujejo težave v pomanjkanju kadra, velik problem pa so tudi bistvene podražitve materialov.

Ker se organizatorji zavedajo pomena tovrstnih srečanj za obstoj in napredek stroke, so se odločili, da bodo letos zborovanje, ki bo že 42. po vrsti, izvedli v vsakem primeru. Vabijo vas, da se jim pridružite 7. in 8. oktobra 2021 v Kulturnem centru Rogaška Slatina v Rogaški Slatini. Glede na trenutne ukrepe, bi bila mogoča izvedba dogodka v živo, v kolikor se bodo pogoji za izvedbo tovrstnih prireditev spremenili, se bodo z izvedbo zborovanja ustrezno prilagodili. V skrajnem primeru bodo dogodek izvedli v celoti na daljavo.

Možnost objave recenziranega znanstvenega prispevka je bila zadnjih nekaj let zelo dobro sprejeta, zato bodo s tem nadaljevali in tudi letos zagotovili recenzije prispevkov, ki bodo vnaprej opredeljeni kot znanstveni. Recenzije prispevkov bodo opravili člani znanstvenega odbora zborovanja. Seveda pa so, tako kot do sedaj, še posebej zaželeni tudi strokovni prispevki, ki naj bi predvidoma predstavljali večji del objavljenih prispevkov. Glede na trenutno visoko aktivnost na področju gradnje lahko upravičeno pričakujejo lepo število predstavitev raznovrstnih objektov.

Po dogovoru z IZS bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na zborovanju pridobili kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. Točno število točk bo znano, ko bo na podlagi sprejetih prispevkov oblikovan program zborovanja.

Na zborovanje se najenostavneje prijavite s spletno prijavnico, najavo vaših prispevkov pa jim lahko posredujete s pomočjo ustreznega spletnega obrazca

Vabijo vas, da obiščete tudi ostale strani spletnega mesta www.sdgk.si, kjer boste lahko našli aktualne informacije tako o delovanju društva kakor tudi o letošnjem zborovanju.

Vabljeni k sodelovanju in udeležbi!

 

Slovensko društvo gradbenih konstruktorjev

 

Nazaj