Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIRSlovenski inženirski dan 2021

Slovenski inženirski dan – Ohranite strokovno in poslovno kondicijo ter zberite vse kreditne točke za leto 2021

 

Do slovenskega inženirskega dneva Sobivanje s potresi in drugimi naravnimi nesrečami« nas ločijo še točno 3. tedni. Potekal bo v obliki spletne konference. Predsedniki matičnih sekcij in komisija za izobraževanje so za vas pripravili strokovno zanimiv in bogat program. Vse tiste, ki se še niste prijavili, vabimo k udeležbi na osrednjem in največjem strokovnem dogodku v Sloveniji. S celodnevno udeležbo zberete vse kreditne točke za leto 2021.

PROGRAM

 

Emocionalni potres, predavatelj dr. Željko Čurić

Dr. Željko Čurić je po poklicu doktor medicine, psihiater in je soustanovitelj ter direktor podjetja O.K. Consulting. V letu 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Dr. Čurić svetuje tudi Specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah.

V predavanju z naslovom Emocionalni potres nam bo razložil naš odnos do potresa; kako ljudje doživljamo potres, ko le ta nastopi, kako se nanj odzivamo in zakaj se tako odzivamo, kot tudi, kako o njem razmišljamo in se odzivamo, ko je le ta realna nevarnost v prihodnosti, in zakaj ne drugače.

 

Program sekcijskega dela matične sekcije rudarjev in geotehnologov

Vsebine izobraževanj, ki jih bomo predstavili v sekcijskem delu matične sekcije rudarjev in geotehnologov, bodo s področja načrtovanja in varovanja pred zemeljskimi plazovi. Predstavili bomo sodobne metode sanacije zemeljskih plazov na težko dostopnih terenih in opazovanje plazov z brezpilotnim zrakoplovi.

dr. Željko Vukelić, predsednik UO MSRG

PRIJAVITE SE ZDAJ - ikona PRIJAVA

 

Program sekcijskega dela matične sekcije inženirjev tehnologov, požarne varnosti, prometnega inženirstva in drugih inženirjev

Alenka Markun nam bo v svojem predavanju predstavila pristop k učinkovitemu načrtovanju novih projektov/novih tehnoloških procesov ob upoštevanju bodočih podnebnih sprememb in nam pojasnila, kako prepoznati šibke točke projektov in kako jim s pravilnim načrtovanjem povečati odpornosti v primeru vremenskih ujm in naravnih nesreč. Dr. Darko Drev nam bo z vidika sanitarnega inženirstva predstavil, kako ob upoštevanju novih razmer, recimo Covid-19, pravilno pristopiti k načrtovanju prezračevalnih sistemov in delovnih prostorov z namenom zagotavljanja varnosti. Mag. Ulrich Zorin in mag. Franc Zemljič bosta predstavila inženirske aktivnosti v različnih fazah v odnosu do zagotavljanja najvišje prometne varnosti ob naravnih nesrečah. Na kakšen način izvajajo intervencije in odpravljajo škode v slovenskih gozdovih ob naravnih nesrečah, s poudarkom na škodah po neurjih na hudournikih, nam bo predstavil mag. Jože Papež.

dr. Bojan Pahor, predsednik UO MST

PRIJAVITE SE ZDAJ - ikona PRIJAVA

Programa preostalih sekcijskih delov bomo podrobneje predstavili v naslednjih četrtkovih novičnikih.

PROGRAM

 

Kreditne točke

Za udeležbo na Slovenskem inženirskem dnevu bodo pooblaščenim in nadzornim inženirjem dodeljene kreditne točke iz izbirnih vsebin, in sicer 3 kreditne točke za udeležbo na dopoldanskem plenarnem delu in 3 kreditne točke za udeležbo na popoldanskem sekcijskem delu.

Skupno lahko torej inženir z udeležbo na Slovenskem inženirskem dnevu dobi 6 kreditnih točk in s tem izpolni kvoto potrebnih kreditnih točk za leto 2021.

Vloge za dodelitev kreditnih točk ne bo treba oddati, udeležencem bodo točke namreč pripisane avtomatično.

 

Prijava

Zbiranje prijav je v teku.

Prijavite se lahko samo na dopoldanski plenarni del ali samo na popoldanski sekcijski del, lahko pa tudi na oba dela hkrati. Zato smo v ponudbi izobraževanj pripravili 13 različnih paketov.

V kolikor se udeležite konference dopoldne in popoldne (paketi 8 do 13), vam pripada 20 % popust.

Prijavite se lahko na katero koli sekcijo, saj prijave na sekcijo niso omejene s članstvom v matični sekciji. Prehod med popoldanskimi sekcijami v času poteka konference ne bo mogoč.

Povezava za ogled konference, ki jo boste prejeli na podlagi prijave, bo personalizirana. To pomeni, da bo na eno prijavo (e-naslov) mogoč le en ogled.

PRIJAVITE SE ZDAJ - ikona PRIJAVA

Ne zamudite slovenskega inženirskega dneva, največjega strokovnega dogodka za inženirje v Sloveniji, ki bo 4. marca. Več si preberite na: http://bit.ly/SID_2021.

 

 

Vljudno vabljeni k udeležbi!

 

Nazaj