Topmenu  


Sporočila za medije

19.11.12

Slovenija prevzela vodenje evropskih inženirskih zbornic

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

 

Slovenija prevzela vodenje evropskih inženirskih zbornic

 

Ljubljana, 19. november 2012 - Predsednik Inženirske zbornice Slovenije (IZS), mag. Črtomir Remec, je bil na generalni skupščini Evropskega sveta inženirskih zbornic (ECEC) izvoljen za predsednika sveta za obdobje naslednjih treh let. Na volitvah, ki so potekale v soboto na Dunaju, je mag. Remec članice prepričal s svojim preteklim delom v ECEC, programom in predstavitvenim nastopom. K izvolitvi sta pripomogla tudi odlična organizacija in odmevnost Svetovnega inženirskega foruma, ki ga je Inženirska zbornica Slovenije organizirala septembra letos v Ljubljani. S tem, ko je prevzela vodenje Evropskega sveta inženirskih zbornic, Inženirska Zbornica Slovenije nadaljuje svoje aktivno delo v mednarodnih inženirskih organizacijah.

 

»Evropski svet inženirskih zbornic bo pod mojim vodstvom vse svoje aktivnosti osredotočil na pošteno javno naročanje, visoke strokovne standarde, trajnostno gradnjo in zeleno gospodarstvo ter učinkovito informiranje in komuniciranje s člani in javnostmi”, je po izvolitvi v zahvali povedal mag. Remec.

 

 

Priloga:

- Fotografija novo izvoljenega izvršnega odbora Evropskega sveta inženirskih zbornic (z leve: Gabor SZOLLOSSY, Madžarka – zakladnik, Hansjorg LETZNER, Italija – podpredsednik, Klaus THURRIEDL, Avstrija – generalni sekretar, Črtomir REMEC, Slovenija – predsednik, Hans-Ullrich KAMMEYER, Nemčija – podpredsednik, Dragoslav SUMARAC, Srbija - podpredsednik)

- Fotografija Črtomir Remec

 

 

Več informacij:

mag. Barbara Škraba Flis, generalna sekretarka IZS

01 547 33 40

 izsping@izspong.si

 

 

 


 
 
 
 

Kontakt

Inženirska zbornica Slovenije
Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana

T: +386 (0)1/547-33-33
F: +386 (0)1/547-33-20
E:  izsping@izspong.si