Novica  

13.11.19

Vljudno vabljeni na 5. slovenski INSPIRE dan, 19. novembra 2019

 

 

SLO INSPIRE dan je letos že peti po vrsti in bo potekal dne 19. 11. 2019 v kongresni dvorani Kristalne palače BTC. Vsakoletni dogodek organizirata Ministrstvo za okolje in prostor ter Geodetska uprava Republike Slovenije z namenom predstaviti širši strokovni javnosti aktualno stanje in novosti glede implementacije in uporabe infrastrukture za prostorske informacije tako v Sloveniji kot tudi širše.

 

Poudarek letošnjega INSPIRE dneva bo na večji uporabnosti in dostopnosti prostorskih podatkov preko spletnih storitev pregledovanja in prenosa podatkov. Poleg situacije v Sloveniji bodo prikazani tudi nekateri primeri dobrih praks drugih evropskih držav pri vzpostavljanju nacionalnih infrastruktur za prostorske informacije ter širše. Predstavljene bodo svetovne smernice Združenih narodov glede upravljanja s prostorskimi informacijami ter njihov vpliv in pomen na vzpostavljanje skupne infrastrukture za prostorske informacije v okviru direktive INSPIRE. 

 

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je zaradi omejenega števila mest obvezna prijava preko  spletnega obrazca. Program dogodka in več informacij si lahko preberete na  Slovenskem geoportalu.

 

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na dogodku pridobijo 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

 

 

Vljudno vabljeni!