Novica  

14.12.17

SZPV 16.1.2018 vabi na seminar z delavnico Površine za gasilce ob stavbah

 

Slovensko združenje za požarno varstvo vabi na seminar z delavnico Načrtovanje površin za gasilce ob stavbah, ki bo v torek, 16. januarja 2018, od 12. do 15. ure v Poklicni gasilski enoti Celje, Dečkova c. 36.

 

Pri načrtovanju novih stavb, pri rekonstrukcijah in novih gradnjah je treba omogočiti tudi učinkovito ukrepanje gasilskih ekip, ki sodelujejo pri omejitvi posledic požara, ne da bi bila po nepotrebnem ogrožena življenje in zdravje njihovih članov. Po tehnični smernici za graditev TSG-1-001:2010 Požarna varnost v stavbah se površine za gasilce ob stavbi načrtujejo in označujejo po standardu SIST DIN 14090:2005 Površine za gasilce ob zgradbah. Septembra 2017 so pri SZPV izdali smernico SZPV 206 Površine za gasilce ob stavbah, ki predstavlja tehnično sprejemljive rešitve v splošno dostopnem dokumentu v slovenskem jeziku.

 

Na delavnici bosta mag. Aleš Drnovšek, Ekosystem d.o.o. in Damjan Kmetič iz poklicne gasilske enote Celje  predstavila:

  • površine za gasilce ob stavbah po TSG-1-001 Požarna varnost v stavbah danes in v prihodnje (skladno s SIST DIN 14090 in SZPV 206) ter
  • primere ureditve površin ob tipičnih stavbah.

 

Dogodek je namenjen načrtovalcem in upravnikom stavb, varnostnim inženirjem, pooblaščencem za požarno varnost in drugim, ki se ukvarjate z načrtovanjem, izvedbo in vzdrževanjem poti za gasilce ob stavbah.

 

Podrobnejši program in prijavnico najdete  tukaj.

 


Vabljeni!