Novica  

06.11.17

Posvet Požarna varnost v zbirnih centrih za odpadke - 13.11.2017

 

 

Letos smo imeli v Sloveniji že tri velike požare v podjetjih, kjer zbirajo odpadke – tako nenevarne kot tudi nevarne. V enem primeru je šlo za novejši objekt, v katerem naj bi bila požarna varnost ustrezno urejena, v drugem in tretjem pa za starejša pomanjkljivo urejena kompleksa. V vseh primerih so imeli gasilci pri intervenciji velike probleme, prišlo je do velike gmotne škode in prekinitve poslovanja, visokih stroškov intervencije in do onesnaženja okolice (zraka, vodotokov, zemljišča).
    

Pri SZPV so se tako odločili, da spregovorijo o teh temah na posvetu Požarna varnost v zbirnih centrih za odpadke, ki bo v ponedeljek, 13. novembra 2017 v Ljubljanskem regijskem centru za ravnanje z odpadki (RCERO Ljubljana).


Odgovorili bodo na vprašanja:
- Zakaj je požarna varnost pri takšnih objektih tako pomembna, kakšna so tveganja in kakšni so ustrezni pasivni, aktivni in organizacijski ukrepi?
- Na kaj moramo biti pozorni pri urejanju požarne varnosti tako obstoječih kot tudi pri načrtovanju novih zbirnih centrov za odpadke?
- Kaj se lahko naučimo iz domače in tuje prakse?

 

Predavali bodo priznani slovenski strokovnjaki s področja požarne preventive dr. Aleš Jug, Milan Hajduković, mag. Aleš Drnovšek, Gregor Kušar, vodje intervencij - gasilci Gregor Blažič, Boštjan Turk, Tine Juvan in Gregor Gomboši, sodelovali pa bodo tudi ponudniki sistemov in naprav za požarno zaščito.

 

Vabilo na posvet s programom in prijavnico najdete  tukaj.

 

Vabljeni k prijavi in udeležbi!