Novica  

10.11.17

Knauf Insulation pripravil brezplačno BIM knjižnico toplotnih in zvočnih izolacij

 

 

Podjetje Knauf Insulation d.o.o. kot eden vodilnih proizvajalcev in ponudnikov toplotnih izolacij, zvočno in požarno-izolacijskih produktov ter inovativnih zelenih rešitev za gradbeništvo in industrijo, sledi trendom v gradbenih tehnologijah in projektiranju.

 

Eden takih je zagotovo BIM – Informacijsko modeliranje stavb oz. proces izdelave in upravljanja digitalne predstavitve realnih fizičnih in funkcionalnih karakteristik objekta z vsemi vgrajenimi sestavnimi deli. Zato so pripravili obsežno BIM knjižnico toplotnih in zvočnih izolacij (gradbenih izolacij iz kamene volne, steklene volne, lesne volne, XPS-a, folij), celotnih sestavov (kontaktne fasade, prezračevane fasade, poševne strehe, ravne strehe, talne konstrukcije) in sistemov (zelene strehe Urbanscape), ki vsebujejo potrebne tehnične lastnosti in druge podatke v pomoč projektantom, investitorjem, izvajalcem del, nadzornikom, upravljalcem in drugim deležnikom v življenjskem ciklu gradbenega objekta.

 

Knjižnice so na voljo brezplačno za sledeči BIM platformi:

■ Autodesk Revit

■ Graphisoft ArchiCAD

 

BIM knjižnice Knauf Insulation najdete na spletni strani podjetja, poleg CAD detajlov in popisnih tekstov na spletnem naslovu  http://www.knaufinsulation.si/bim-knjiznica.

 

Produkte, sestave ali sisteme lahko preprosto uvozite ali pa samo kopirate v svojo predlogo ali projekt, lahko pa to knjižnico uporabite kot svojo predlogo in si jo ustrezno prilagodite. Pripravljeni sestavi so primeri dobre prakse in ustrezajo zahtevam gradbene fizike.

 

Za kakršno koli pomoč pri uporabi digitalnih orodij in knjižnic pri projektiranju je uporabnikom na voljo brezplačna tehnično informativna služba na telefonski številki: 04 5114 105 ali e-naslovu:  svetovanjeping@knaufinsulationpong.com.