Novica  

08.11.18

Dodatno izobraževanje Transformacija v novi koordinatni sistem – prostorski podatki z novimi koordinatami?, 16.11.2018

 

 

Zaradi velikega zanimanja Geodetska uprava Republike Slovenije organizira dodatno izobraževanje z naslovom "Transformacija v novi koordinatni sistem – prostorski podatki z novimi koordinatami?". Vabilo je objavljeno  tukaj (148 KB).

 

Izobraževanje bo potekalo 16. novembra 2018, od 13. do 15. ure, v prostorih Inženirske zbornice Slovenije, Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana. 

 

Zakaj je udeležba na izobraževanju priporočljiva za vse, ki pri svojem delu uporabljajo prostorske podatke?

 

Zakon o državnem geodetskem referenčnem sistemu, ki je bil sprejet leta 2014 (ZDGRS, 2014), je določil nov državni geodetski referenčni sistem ter naloge in pristojnosti za njegovo vzpostavitev, vodenje in vzdrževanje. Hkrati pa je zakon opredelil tudi transformacijo podatkov iz vseh uradnih evidenc v novi koordinatni sistem D96/TM.

Do konca leta bo Geodetska uprava transformirala v novi koordinatni sistem tudi podatke zemljiškega katastra in katastra stavb.

V nov koordinatni sistem bo potrebno transformirati tudi vse ostale prostorske podatke.

 

V teku je torej »poslavljanje« od starega koordinatnega sistema D48/GK, zato je potrebno spoznati novega. In kaj to pomeni za prostorske podatke in vse nas, ki se dnevno srečujemo z njimi?

 

Izobraževanje bo brezplačno, obvezna je prijava zaradi omejenega števila udeležencev.

Prijavite se lahko preko  spletnega obrazca.

 

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 0590 96 684 ali pišete na elektronski naslov marijana@digidata.si.

 

 

 

Vabljeni!