Novica  

18.05.17

5.6.2017 v Mariboru organiziramo posvet z naslovom Bodite samooskrbni – neodvisni od neobnovljivih virov energije

 

V okviru Odbora regijske pisarne Maribor organiziramo posvet z naslovom Bodite samooskrbni – neodvisni od neobnovljivih virov energije. Ta bo v ponedeljek, 5. 6. 2017 ob 9:00 uri v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, 2000 Maribor in gre za prvega od posvetov, ki jih namerava Inženirska zbornica Slovenije organizirati na Štajerskem.

 

Mag. Andrej Zorec, ki bo predstavil problematiko in nato posvet tudi vodil in moderiral, bo imel za sorazpravljavca zanimivega sogovornika, Aleksandra Špeca, ki bo na dogodku sodeloval kot predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje. Strokovne izkušnje s področja požarne varnosti, povezane z gradnjo takšnih naprav, si je g. Špec pridobil na delovnem področju, ki ga pokriva na Upravi RS za zaščito in reševanje.

 

Na tem dogodku bi želeli članom IZS in drugim udeležencem predstaviti trenutno stanje zakonodaje o samoooskrbnosti, prikazati različne načine obratovanja naprav za samooskrbo, kot sta na primer brez in otočno delovanje, ter delovanje naprav z vključenim hranilnikom energije.

Govorimo seveda o malih hišnih elektrarnah, ki so danes v trendu in si jih vedno več ljudi želi postaviti doma, a lahko pride tudi do težav. In v tem delu bo pozornost usmerjena tudi na požarno varnost fotovoltaičnih elektrarn (FVE).

 

Udeležba na posvetu je brezplačna. Potrebna je predhodna prijava na e-naslov polona.okretic@izs.si oz. 01/547 33 17.

 

Veseli bomo vašega prihoda in sodelovanja v razpravi.

 

Vljudno vabljeni!