Novica  

10.11.17

39. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije - 30.11.2017

 

 

Letošnje, že 39. Zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije bo potekalo 30. novembra 2017 v hotelu Four Points by Sheraton v Ljubljani.

 

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani društva, na povezavi  http://sdgk.si/?id=80.

 

Težko pričakovano gospodarsko rast,  ki jo že nekaj časa kažejo statistični podatki, končno občuti tudi slovensko gradbeništvo. Zvišanje vrednosti gradbenih del na letni ravni je bilo v prvih sedmih mesecih kar občutno, pri tem pa je bilo precej večje pri stavbah kot pri inženirskih objektih. Mediji poročajo o povečanem povpraševanju po stanovanjih, pričakuje pa se tudi realizacijo večjih infrastrukturnih naložb. Po dolgem času so bolj optimistična tudi projektantska podjetja, ki na eni strani občutijo povečano povpraševanje po storitvah, na drugi strani pa se še vedno soočajo s problemom prenizkih cen, kar se pogosto odraža v slabi kvaliteti projektne dokumentacije, to pa preko verižnega učinka meče slabo luč na celotno gradbeništvo. Izboljšanje javne podobe gradbeništva se lahko doseže le z zadovoljnimi naročniki in uporabniki,  zato je nujno potrebno urediti področje cen inženirskih storitev, še posebej pri javnih naročilih. Pozitivni trendi v panogi pa se žal še ne odražajo v večji želji dijakov za študij gradbeništva, vpis bolj kot ne stagnira. Če se upošteva še precejšnji osip števila študentov v preteklih kriznih letih, se lahko v kratkem pričakuje pomanjkanje ustrezno izobraženih kadrov. Vse navedeno in dejstvo, da je bila sprejeta nova gradbena zakonodaja, se lahko izkoristi kot dobro izhodišče za iskanje poti po katerih si lahko naša stroka dvigne ugled v družbi.

 

Na zborovanje se najenostavneje prijavite  s spletno prijavnico.

 

Organizator vas vabi, da obiščete tudi ostale strani spletnega mesta  www.sdgk.si, kjer boste lahko našli aktualne informacije tako o delovanju društva kakor tudi o letošnjem zborovanju.

 

Vljudno vabljeni!