Novica  

10.03.17

28.3.2017 bo potekal posvet Naravne nesreče v Sloveniji 2017 - Dan Bojana Ušeničnika

 

 

Obveščamo vas, da bo v torek, 28.3.2017 od 9. do 16. ure, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje URSZR na Igu, potekal 4. trienalni posvet 'Dan Bojana Ušeničnika – Naravne nesreče v Sloveniji 2017 ' z naslovom TRAJNOSTNI RAZVOJ MEST IN NARAVNE NESREČE, ki ga organizira Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Slovensko akademijo znanosti in umetnosti.

 

Na posvetu bodo predstavljene analize posameznih primerov in vrst naravnih nesreč ter najnovejše metode, spoznanja in načini upravljanja na področju naravnih nesreč v Sloveniji. Hkrati bo to tudi priložnost za izmenjavo izkušenj ter vzpostavitev novih in utrditev obstoječih strokovnih vezi. Na posvetu bodo zbrani raziskovalci, strokovnjaki iz posameznih področij delovanja, državni in občinski delavci ter drugi, ki jih povezujejo aktivnosti, povezane z naravnimi nesrečami.


 
V sklopu posveta bodo:


- PREDAVANJA priznanih strokovnjakov, ki bodo osvetlili širši kontekst naravnih nesreč 

- OBELEŽITEV 30. ŠTEVILKE REVIJE UJMA s pregledom razvoja revije in njenega pomena  

- izdana bo MONOGRAFIJA, ki bo izšla kot 4. knjiga v knjižni zbirki »Naravne nesreče«

 

Več informacij o posvetu, prijavi in programu posveta najdete na spletni strani posvetovanja  http://nns.zrc-sazu.si/UVOD.aspx    

 

 

Prijavnico izpolnite na spletni strani do 13. 3. 2017.

 

 

Vabljeni!