Novica  

08.09.17

15.9.2017 MOP vabi na prvi posvet o Modelu prostorskega razvoja Slovenije 2050

 

Ministrstvo za okolje in prostor v petek, 15. septembra 2017 organizira prvo javno posvetovanje o modelu prostorskega razvoja Slovenije 2050. Posvet bo potekal v prostorih Biotehniške fakultete, Jamnikarjeva 101 med 8.30 in 12.30 uro.


Ministrstvo za okolje in prostor je pristopilo k prenovi temeljnega strateškega dokumenta za usmerjanje prostorskega razvoja države Strategije prostorskega razvoja Slovenije (SPRS). Prenova SPRS je načrtovana kot proces, v okviru katerega so bili do sedaj že oblikovani vizija in cilji prostorskega razvoja države, ki so bili javno predstavljeni.


 Na posvetu 15. septembra bodo obravnavana izhodišča za pripravo modela prostorskega razvoja države, pripravljena v raziskovalni nalogi pod vodstvom Oddelka za krajinsko arhitekturo, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Na podlagi izhodišč bodo po posvetu pripravljeni variantni predlogi modela prostorskega razvoja. Predlogi modela bodo nato javno predstavljeni in obravnavani na posvetu, ki bo organiziran konec novembra 2017.

Udeležbo je potrebno prijaviti na tem  obrazcu ali na elektronski naslov sprs.mop@gov.si. Prijave zbirajo do torka, 12. septembra 2017, do 12.00 ure.

Vabilo na posvet je objavljeno  tukaj (364 KB), program posveta pa najdete  tukaj (320 KB).
 

Gradivo za udeležence bodo ob registraciji posredovali preko elektronske pošte.

 

 

Vljudno vabljeni!