Novica  

09.04.18

12.4.2018 vabljeni na 11. konferenco Big arhitektura 2018 "Novi svet; novi urbani modeli"

 

 

Zavod Big vabi na 11. edicijo konference Big arhitektura 2018 na temo "Novi svet; novi urbani modeli", ki bo v četrtek, 12. aprila ob 16. uri v Mestu oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana.

 

Kotizacije v prednaročilu in prijave najdete  tukaj. Pri kotizaciji za člane IZS zagotavljajo 20% popust. Le-tega lahko uredite z ga. Špelo Valenčič. Njeni kontakti so: telefon 031 439 987, e-naslov  spelaping@zavodbigpong.si.

 

Novi svet smo vedno lažje mislili, ko smo zrli v starega, otipljivega. Pri tem nam je zvesto pomagala arhitektura in ni dvoma, da bo tako tudi v bodoče. So napredni modeli urbane gradnje eden izmed odgovorov sodobne arhitekture in poskus, da arhitektura poseže tudi v reševanje tegob modernega časa, v neenakost, izključenost in osamljenost? Kako naj v novi svet vstopa arhitektura danes? Več  tukaj.

 

Predavatelji na konferenci so:

Ren Yee, UNStudio, Nizozemska
Andreas Rumpfhuber; Expanded design, Avstrija
Michael Obrist; feld72, Avstrija
Silja Tillner; Tillner & Willinger, Avstrija
Ana Dokić; STEALTH.unlimited, Srbija, Nizozemska
Kuratorka: Mika Cimolini   

 

Vabljeni tudi na predavanja Turizem in les za novi svet, ki bo potekala ob 14.00 s predavatelji:
Stefania Saracino & Franco Tagliabue Architetti, Italija
Matteo Scagnolo, MoDus, Italija
Adrianus Kil, Ronald Koster, RO-AD Architecten, Nizozemska
Kuratorka: Mateja Medvedič   
 
   
 
Dobro je še vedeti, da bodo v okviru festivala potekale  Arhitekturne mize za investitorje in arhitekte - povabili so izbrane arhitekte in poiskali zasebne in poslovne investitorje, ker želijo, da Festival Big arhitektura postane tudi poslovna priložnost. Za investitorje/obiskovalce in arhitekte/razstavljavce je na voljo še nekaj prostih mest. Zelo priporočam. Prijave  tukaj.   

 

 

Vabljeni!