Novica  

15.01.20

WFEO: Zgodbe o inovacijah 01 – Preprečevanje poplav zaradi zajezitve ledu

 

 

Inovacije so eden od ključnih dejavnikov razvoja v sodobni družbi, zlasti v inženirstvu, ki je močno povezano z novimi idejami in tehnologijami na področjih načrtovanja, gradnje in vzdrževanja ter pri upravljanju življenjskih ciklov. Inovacije so vključene tako v cilju trajnestnoga razvoja št. 9 (Gradnja odporne infrastrukture, spodbujanje vključujoče in trajnostne industrializacije ter inovacij), kot tudi v drugih ciljih trajnostnega razvoja.

 

Odbor za inovativne tehnologije v inženirstvu, ki deluje v okviru Svetovne zveze inženirskih organizacij (WFEO-CEIT) želi zbrati in deliti inovativne ideje in aktivnosti po vsem svetu na način, da s serijo zgodb o inovacijah navdihne bralce k kreativosti in s tem pripomore k lepši prihodnosti.

 

Prva zgodba govori o skupini mladih inženirjev s področja hidrologije, ki so razvili novo orodje za preprečevanje zajezitve z ledom na reki v hladnejšem severo-vzhodnem delu Kitajske. Ekipa je izdelala orodje za napoved poplav zaradi zajezitve z ledom na osnovi nevronskih mrež, mehke matematike in umetne intelligence.

 

Celotna novica je objavljena na  spletni strani WFEO.

 

Ker želijo objaviti še več takih zgodb, so pripravili obrazec za oddajo, ki je objavljen  tukaj (1.5 MB).

 

 

 

Vabljeni k sodelovanju!