Novica  

20.11.19

Naša članica Barbara Bukvič nominirana za Inženirko leta - Ambasadorka za rast števila inženirk v družbi

 

 

Inženirska zbornica Slovenije je letos za Inženirko leta predlagala članico Barbaro Bukvič iz Matične sekcije gradbenih inženirjev. Bukvičeva se je uvrstila med  deset nominirank za naslov Inženirka leta in tako postala tudi ambasadorka za rast števila inženirk v družbi.

 

Barbara Bukvič je zaposlena v podjetju IBE na področju gradbenega projektiranja najzahtevnejših objektov (stavb in inženirskih objektov), pri katerih mora prvenstveno zagotoviti mehansko odpornost in stabilnost. Med drugim je močno vpeta v projektiranje objektov v Nuklearni elektrarni Krško, ki zahtevajo najvišje nivoje varnosti ter objekte razdelilno transformatorskih postaj, ki morajo biti prav tako zgrajeni dovolj sigurno, da ohranijo svojo integriteto tudi v primeru izrednih dogodkov, ko marsikateri od običajnih objektov že odpove.

 

 Projekt Inženirka leta že od leta 2012 organizirata IRT revija in Mediade. V središču izbora Inženirka leta je odlika ali potencial, da je s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk.

 

Barbari Bukvič iskreno čestitamo za nominacijo in še naprej navijamo, da prevzame tudi priznanje Inženirka leta, ki bo podeljeno januarja na slavnostni prireditvi.