Izpostavljena novica  

06.05.17

VABILO

 

Društvo geodetov Gorenjske in Zveza geodetov Slovenije organizirata 45. Geodetski dan, ki bo 23. in 24. maja 2017 v kongresnem centru Brdo. Letošnji geodetski dan bo posvečen 200-letnici katastra na Slovenskem. Pomembnost obeležja bo zaznamovana s koncertom Orkestra Slovenske vojske, s katerim se bo v torek, 23. maja 2017, začela slavnostna akademija, v sredo, 24. maja 2017, pa bo celodnevni strokovni posvet s predavanji priznanih strokovnjakov iz tujine in Slovenije. 

 

Že naslov 45. Geodetskega dne Izmerjena dežela – 200 let katastra na Slovenskem nakazuje, da bo tema dogodka kataster. Slavnostna akademija bo posvečena 200-letnici sprejetja pravne podlage za začetek sistematične katastrske izmere slovenskih dežel ter počastitvi 6. evropskega dneva geodetov in geoinformatikov. 

 

Strokovno-izobraževalni dogodek v sredo, 24. maja, bo namenjen predstavitvi projektov ter izzivov in strokovni razpravi o tematikah, ki so povezane s sodobnim katastrom nepremičnin. S predavanji in predstavitvijo sodobnih rešitev na področju uporabe novih tehnologij za obdelavo, prikazovanje in posredovanje prostorskih podatkov želimo seznaniti geodetsko in ostalo strokovno znanost.

 

Informacije in prijave lahko dobite tudi na spletni strani prireditve  http://dgg.si/

Vabilo je objavljeno  tukaj (185 KB).

 

Za vsa dodatna vprašanja in informacije vam je na telefonski številki 031 695 484 na voljo Andrej Hudoklin na telefonski številki 031 715 244 pa Ana Kalan.

 

Vljudno vabljeni!

 

Društvo geodetov GorenjskeArhiv »