Izpostavljena novica  

12.07.17

URADNO ODPRTJE RAZSTAVE IZS V MARIBORU
TRG LEONA ŠTUKLJA, MARIBOR

 

Po lanskoletnem odprtju razstave z naslovom "Inženirji ustvarjamo življenjsko okolje", ki je bila postavljena na Kongresnem trgu v Ljubljani, smo včeraj odprli to razstavo tudi v Mariboru in sicer na pobudo tamkaj delujočega Odbora regijske pisarne IZS.

 

S tem odprtjem smo želeli tudi v štajerski prestolnici obeležiti 100. obletnico delovanja, s katero zbornica, po besedah predsednika mag. Črtomirja Remca, nadaljuje tradicijo svojih predhodnic, Tržaške inženirske zbornice, ustanovljene leta 1913 v času Avstro-Ogrske monarhije, in Ljubljanske inženirske zbornice, ki je delovala med obema svetovnima vojnama.

 

Udeleženci razstave na ogledu

 

V poklon temu jubileju je bila pripravljena pričujoča fotografska razstava, na kateri bodo do 1. avgusta 2017 na ogled zmagovalne fotografije fotografskega natečaja, s katerimi smo na zbornici želeli skozi fotografski objektiv ujeti, predstaviti in izpostaviti inženirske objekte, zgrajene v zadnjem stoletju. Tem smo dodali fotografije, ki prikazujejo inženirsko delo in ga približujejo javnosti.

 

 

Zmagovalna fotografija Marka Korošca z naslovom "V oblakih" prikazuje viadukt Črni kal, v ospredju (levo) inženir Marjan Pipenbaher, avtor 1. nagrajene rešitve javnega konstruktersko-arhitekturnega natečaja za omenjeni viadukt, (desno) dr. Samo Peter Medved, predsednik UO MSG

 

Razstavo je pod svoje okrilje vzela Mestna občina Maribor, pokroviteljstvo nad njo pa je prevzel župan, dr. Andrej Fištravec. Poleg najega so prisotne nagovorili še predsednik IZS, mag. Črtomir Remec, predsednik Odbora regijske pisarne Maribor, Franc Avšič, predsednik UO MSG, dr. Samo Peter Medved in predsednik Društva gradbenih inženirjev in tehnikov Maribor (DGITM), Stipan Mudražija.

 

Govorci z leve: Franc Avšič, dr. Samo Peter Medved, mag. Črtomir Remec,  dr. Andrej Fištravec in Stipan Mudražija

 

Uradnemu delu je sledilo še prijetno druženje v prostorih ORPM na Vetrinjski ulici v Mariboru.

 

 

V prostorih ORPM

 

Vse, ki se uradnega odprtja razstave niste uspeli udeležiti, prisrčno vabimo na ogled.Arhiv »