Izpostavljena novica  

07.04.19

SVETOVNI GRADBENI
FORUM V ŠTEVILKAH

 

 

V Ljubljani je vse pripravljeno za začetek Svetovnega gradbenega foruma 2019, ki bo potekal pod naslovom »Odpornost stavb in infrastrukture«. Uradni del foruma se bo začel v ponedeljek, 8. aprila, končal pa s tehnično ekskurzijo tri dni kasneje.

 

Mesta na forumu so zapolnjena, številke pa potrjujejo, da je pred nami nov dogodek, ki bo v mednarodnem inženirskem okolju nosil veliko težo. Na forum v Ljubljano bo prišlo 700 udeležencev, med njimi bo 109 predavateljev, skupno pa gostje prihajajo iz kar 51 držav sveta in s petih celin, zato bo glas o WCF 2019 res potoval na vse konce sveta.

 

Pri pripravi foruma je sodelovalo 17 soorganizatorjev, v prvi vrsti Inženirska zbornica Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Svetovna zveza inženirskih organizacij (WFEO). Za strokovno odličnost predavanj na forumu skrbi 22 članov znanstvenega odbora, Svetovni gradbeni forum pa ima tudi častni odbor, ki ga sestavlja 21 članov.

 

Organizacija foruma že več mesecev poteka s polno paro, za koordinacijo pa je skrbelo šest članov organizacijskega odbora, iz Inženirske zbornice Slovenije so to predsednik mag. Črtomir Remec, generalna sekretarka mag. Barbara Škraba Flis in Matjaž Grilc, s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo pa dekan dr. Matjaž Mikoš, dr. Gašper Mrak in dr. Nejc Bezak.

 

Organizacija ne bi bila možna brez sponzorjev, ki so s svojim finančnim vložkom izkazali podporo organizaciji tako velike prireditve, kot je WCF 2019. Za sodelovanje se je odločilo 12 pomembnih podjetij iz slovenskega prostora, v prvi vrsti velja omeniti Knauf Insulation, Bureau Veritas in DARS. Forum bo potekal tudi pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Organizacije združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO).

 

Na odprtju bo goste foruma pozdravilo sedem slavnostnih govornikov, tudi minister za okolje in prostor Simon Zajc ter predsednica WFEO Marlene Kanga, več podatkov o programu dogajanja na Svetovnem gradbenem forumu pa najdete na uradni strani -  https://www.wcf2019.org.

 

 

 

 

 Arhiv »