Izpostavljena novica  

03.07.18

POVABILO

 

Med 8. – 11. aprilom 2019 bo Ljubljana gostila Svetovni gradbeni forum (WCF2019) z naslovom " Odpornost stavb in infrastrukture" ( https://www.wcf2019.org/ ), ki ga organizirata Inženirska zbornica Slovenije in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Svetovno zvezo inženirskih organizacij.

 

Mednarodnega foruma, drugega tovrstnega gradbeno-inženirskega dogodka v Sloveniji, se bo udeležilo več sto udeležencev s področja inženirstva in arhitekture, predstavnikov gradbene industrije, politikov in odločevalcev, raziskovalcev in znanstvenikov, univerzitetnih profesorjev, študentov, inovatorjev in seveda investitorjev z vseh koncev sveta.

 

Teme, ki bodo izpostavljene na forumu so:
- Energija v 21. stoletju
- Večanje zmogljivosti družbe na področju inženirstva
- Gradbeništvo 4.0
- Kulturna dediščina v digitalnem svetu
- Upravljanje s tveganji zaradi nesreč in za odpornejše skupnosti
- Upravljanje z nepremičninami in premoženjem, integralno informacijsko modeliranje stavb

 

Razlago posameznih tem boste našli na  https://www.wcf2019.org/forum-themes/.
Program je objavljen na  https://www.wcf2019.org/programme/.

 

In ker pričakujemo, da bo prihajajoči forum ponudil dragoceno in nepozabno izkušnjo tako s poklicnega kot tudi s poslovnega vidika, vas Organizacijski odbor WCF2019 vljudno vabi, da se forumu pridružite kot udeleženec ali njegov soustvarjalec.

 

Organizacijski odbor WCF2019 zato istočasno naslavlja na vas poziv za posredovanje povzetkov referatov, saj želi k oblikovanju foruma in njegovih vsebin vključiti poleg tujih visoko usposobljenih strokovnjakov tudi čim več slovenskih inženirjev in članov IZS.

 

Rok za oddajo povzetkov je 15. oktober 2018. Vlogo za aktivno sodelovanje pošljite preko  http://submissions.wcf2019.org.

 

Na podlagi prejetih povzetkov referatov bomo:
- avtorje najboljših kratkih povzetkov najkasneje do konca leta 2018 povabili, da pripravijo referat za WCF2019 v trajanju med 15 in 20 minut,
- neizbrane avtorje, ki se ne bodo uvrstili v program, zaprosili, da pripravijo kratko video predstavitev, ki jo bomo vrteli na samem forumu.

 

Vsi referati bodo posneti in po zaključku foruma objavljeni na spletni strani foruma kot video predavanja, sestavljena iz predavateljevih PPT podlog in posnetka predavanja. Tako video predavanja kot tudi kratke video predstavitve bodo eden od pomembnih rezultatov WCF2019 in si jih bo moč brezplačno ogledati na spletni strani foruma najmanj dve leti po dogodku.

 

Rezultat foruma bo tudi t. i. Ljubljanska deklaracija, katere temelj bodo vsa podana predavanja in kratke predstavitve in jo bo sprejela Svetovna zveza inženirskih organizacij (WFEO).

 

Avtorjem, tako tistim, ki boste svoje predavanje predstavili občinstvu na forumu, kot tudi tisti, ki boste pripravili video predstavitev, pripada nižja kotizacija.

 

Vsak od predavateljev na dogodku, ki je član Inženirske zbornice Slovenije, bo za izvedeno predavanje prejel 2 kreditni točki, avtor kratke video predstavitve, ki bo predvajana na forumu, pa 1 kreditno točko.

 

Zgrabite priložnost in bodite del aktivno sodelujočih na forumu ter s tem prispevajte k njegovi uspešnosti in svoji prepoznavnosti! Veselimo se skupnega sodelovanja!

 

Za vprašanja smo vam na voljo na  secretariatping@wcf2019pong.org.

 

 

Organizacijski odbor WCF2019

 

Dekan Fakultete za gradbeništvo in geodezijo                        Predsednik
Univerze v Ljubljani                                                                  Inženirske zbornice Slovenije
                         
prof. dr. Matjaž Mikoš                                                               mag. Črtomir Remec
                                                                 

 

 Arhiv »