Izpostavljena novica  

09.10.17

3. EVROPSKI INŽENIRSKI DAN

 

 

 

V četrtek, 5.10.2017 je na Dunaju potekal 3. evropski inženirski dan, ki so ga organizirali ECEC, ECCE in FEANI. Osrednja tema dogodka je bila inženirska odličnost. Kaj to sploh je in ali jo Evropska unija potrebuje? In če jo, ali jo bo moč prepoznati tudi v prihodnje?  Kje so spodbude oz. ovire pri pojavnosti inženirske odličnosti?

 

O vsem tem je razpravljalo okoli 150 udeležencev in večina se jih je strinjala z mnenjem evropske komisarke za transport, Violete Bulc, ki je v video nagovoru povedala, da potreba po inženirski odličnosti v Evropi zagotovo je.

 

Govorniki na 3. Evropskem inženirskem dnevu: predsednik ECEC, Črtomir Remec, podpredsednik ECCE, Aris Chatzidakis, predsednik FEANI, Jose Mauel Perreira Vieira.

 

Razpravljavci iz vse Evrope so med drugim izpostavili tudi težavo glede pomanjkanja inženirjev v inženirskih podjetjih in manka zagotavljanja pravih inženirskih znanj v posameznih podjetjih.

 

Predsednik ECEC, mag. Črtomir Remec, je dan inženirjev sklenil z mislijo, da inženirska odličnost temelji na visoki izobrazbi, stalnem strokovnem izpopolnjevanju, praksi, etiki in na mehanizmih nadzora. In četudi morda ti ne zagotavljajo inženirske odličnosti, brez teh osnov težko sploh zagotovimo in govorimo o kakršnikoli odličnosti.

 

Več si lahko preberete v sporočilu za javnost v angleškem jeziku, ki je objavljeno  tukaj (77 KB).

 

 

 Arhiv »